Βελτιωμένη BMW M2 από τον Hamann (+video)

 

Αν και η BMW M2 δεν έχει πολύ καιρό που παρουσιάστηκε, πρόλαβε να γίνει το αγαπημένο παιδί των βελτιωτών, αφού ουκ ολίγοι οίκοι έχουν παρουσιάσει την πρότασή τους για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τελευταία πρόταση αυτή του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Hamann ο οποίος έκανε μηχανικές αλλά και αισθητικές επεμβάσεις στο κορυφαίο μικρομεσαίο σπορ κουπέ μοντέλο της BMW (διαβάστε τα πάντα για την BMW M2)

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, ο Hamann εκτός από τις ζάντες ελαφρού κράματος, σε μάλλον εκκεντρικό μπλε χρώμα, προσέθεσε μπροστινό και πλευρικά σπόιλερ, αεροδυναμικό διάχυτη (στο χρώμα του αμαξώματος) στον πίσω προφυλακτήρα και αεροτομή. Τις αισθητικές αλλαγές ολοκληρώνουν η προσθήκη φιμέ κρυστάλλων για τα πίσω φώτα και οι δύο διπλές απολήξεις εξάτμισης του βελτιωτικού οίκου κανονικές ή ντυμένες με ανθρακονήματα. Όσον αφορά το εσωτερικό, εκεί η μοναδική επέμβαση είναι στα πεντάλ, τα οποία είναι αλουμινένια και φέρουν το λογότυπο της μάρκας. 

Στο μηχανικό κομμάτι, σύμφωνα με τους μηχανικούς του Hamann έχουν γίνει αλλαγές (οι οποίες πάντως δεναναφέρονται) που καθιστούν το δημιούργημά τους ικανό να αποδίδει 420 άλογα (50 περισσότερα από την εργοστασιακή M2) και 530 Nm ροπής (65 Nmροπής επιπλέον). Αν και δεν μας λένε πως κατάφεραν να βγάλουν τα νούμερα αυτά από τον 3.0 λτ.εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα της BMW, διατείνονται πως για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 4,2 δλ.

Πάντως έχουμε δει και πιο δυνατές, βελτιωμένες BMW M2 όπως αυτή εδώ της Mcchip-DKR των 450 ίππων.


Get it on Google Play Download on the App Store