Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio κόλλησε στο πουθενά… (+video)

Η Alfa Romeo Giulia βρίσκεται αυτό το διάστημα στα χέρια δημοσιογράφου του Motor Trend και μάλλον δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού κόλλησε στην προσπάθειά της να μπει στο γκαράζ του.

Το ιταλικό σεντάν έχει πίσω διαφορικό με χαρακτηριστικά torque vectoring και μικρό διπλό συμπλέκτη ο οποίος κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς. Παρόλα αυτά τίποτα δεν μοιάζει να λειτουργεί, καθώς το αυτοκίνητο έχει μείνει με τον αριστερό πίσω τροχό, ο οποίος βρίσκεται στον αέρα, να γυρνά ανεξέλεγκτα.

Διαβάστε ακόμη: Οι Γερμανοί ψηφίζουν Alfa Romeo Giulia

Προφανώς και θα έπρεπε να υπάρξει μετάδοση ροπής στον απέναντι πίσω τροχό, ο οποίος έχει πρόσφυση, ενώ και το traction control θα έπρεπε να μπλοκάρει τον τροχό που θεωρητικά σπινιάρει και να στείλει ροπή στον άλλον κινητήριο τροχό.

Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει με το αυτοκίνητο να είναι κολλημένο σε σημείο το οποίο φέρνει σε αμηχανία τον οδηγό του, καθώς δεν μπορεί να το βάλει στο γκαράζ του.

Δείτε επίσης: Το ρεκόρ της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στο Nurburgring (video)

Όσον αφορά την αιτία του προβλήματος ο δημοσιογράφος του Motor Trend που διεξάγει κα τη δοκιμή λέει πως «προφανώς είναι κακος ο προγραμματισμός. Τα συστήματα δεν δουλεύουν σε αυτή την ταχύτητα και με χαμηλό φορτίο στο μοτέρ ή απλώς κάποιος έβγαλε μερικές ασφάλειες…». 

Get it on Google Play Download on the App Store