Κινέζικο ηλεκτρικό supercar ταπεινώνει Ferrari (+video)

Το NIO EP9 είναι το κινέζικο ηλεκτρικό supercar της NextEV που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και έκανε πολλά hypercars να ντραπούν… καθώς κατάφερε έναν ασύλληπτο χρόνο στο Nurburgring, τον οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε στο video.

Το NIO EP9 είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, από την κινέζικη NextEV, το οποίο δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα κάθε άλλο παρά… ξενέρωτα είναι. Κάτω από το περίεργο αλλά και εντυπωσιακό συνάμα αμάξωμά του διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 1.360 ίππους. Η συγκλονιστική τιμή όμως δεν είναι τόσο αυτή της ιπποδύναμης όσο της ροπής η οποία φτάνει στα 6.334 Nm. Μάλιστα, το γεγονός πως έχει ένα μοτέρ σε κάθε τροχό, του χαρίζει μόνιμη τετρακίνηση και επομένως βέλτιστο κράτημα.

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για το ηλεκτρικό supercar NIO EP9

Μετά τα παραπάνω χαρακτηριστικά, εύκολα καταλαβαίνουμε πως οι επιδόσεις του είναι τουλάχιστον ιλιγγιώδεις και τα νούμερα μας επιβεβαιώνουν. Για το 0-100 χλμ./ώρα το NIO EP9 χρειάζεται 2,7 δλ., για  το 0-200 χλμ./ώρα 7,1 δλ. και για το 0-300 χλμ./ώρα 15,9 δλ.

Η τελική ταχύτητα είναι στα 313 χλμ/ώρα, ενώ για το 400άρι χρειάζεται 10,1 δλ. με ταχύτητα εξόδου τα 249 χλμ./ώρα. Και αν όλα αυτά δεν σας συγκλονίζουν, τότε ίσως τα καταφέρει ο χρόνος φόρτισης ο οποίος περιορίζεται στα 45 λεπτά και χαρίζει αυτονομία 420 χλμ. περίπου.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω το NIO EP9 πάτησε τους τροχούς του στο Nurburing κάνοντας εύκολα νέο ρεκόρ για ηλεκτροκίνητα στην «πράσινη κόλαση» με 7.05:12 δλ. (ταχύτερο και από Ferrari 488 και από Lamborghini Aventador και από Nissan GT-R Nismo).

Είπατε κάτι για τους Κινέζους;

Get it on Google Play Download on the App Store