Κόντρα BMW M140i VS Ford Focus RS μέχρι τελικής!

Τα γρήγορα μικρομεσαία αυτοκίνητα ανέκαθεν συγκέντρωναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ πλέον έχουν “ξεφύγει” από πλευράς επιδόσεων και αποδόσεων, αφού τα πιο σπορ μοντέλα αποδίδουν το λιγότερο 300 ίππους. Δύο πανίσχυρα μοντέλα είναι η BMW M140i και το πιο “πολεμικό” νέο Ford Focus RS, τα οποία έχουν μεν πολλές διαφορές μεταξύ τους, αλλά αμφότερα είναι ταχύτατα και με παραπλήσια απόδοση. Ποιο από τα δύο είναι όμως πιο γρήγορο μέχρι την τελική του ταχύτητα από εκκίνηση;

Με βάση τα εργοστασιακά τους χαρακτηριστικά, η πισωκίνητη BMW M140i με τον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα των 340 ίππων και 500 Nm ροπής επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. Από την άλλη πλευρά το τετρακίνητο Ford Focus RS με τον EcoBoost των 2.3 λτ. ισχύος 350 ίππων και 440 Nm ροπής επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ.

Δείτε ακόμα: Κόντρες μεταξύ BMW M2 και Ford Focus RS

Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο, το Focus RS επιταχύνει πιο γρήγορα στην εκκίνηση λόγω της τετρακίνησης, όμως μετά τα πρώτα 100 χλμ./ώρα η Μ140i αρχίζει και παίρνει προβάδισμα και τελικά αφήνει πολύ πίσω το Focus RS όσο ανεβαίνει η ταχύτητα.

Get it on Google Play Download on the App Store