Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων της Audi (+video)

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος μεταβάλει τις ενδείξεις του και την εμφάνισή του ανάλογα με τις επιλογές και ανάγκες του οδηγού, είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Σίγουρα ακόμη είναι νωρίς και δεν τον βλέπουμε σε πολλά μοντέλα, ενώ αποτελεί στα περισσότερα προαιρετικό εξοπλισμό, παρόλα αυτά είναι σίγουρα ένα στοιχείου που εντυπωσιάζει αλλά βοηθά πάρα πολύ και τον οδηγό που έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται στο οπτικό του πεδίο.

Φυσικά δεν είναι μία καινούργια ιδέα, καθώς είχαμε δει και στο παρελθόν ψηφιακούς πίνακες οργάνων (υγρών κρυστάλλων – LCD- για την ακρίβεια) σε μοντέλα όπως τo Honda S2000, πλέον όμως η τεχνολογία δίνει σε αυτή την ιδέα άλλη διάσταση.

Σχετικά με τον νέο πίνακα οργάνων, ο υπεύθυνος ηλεκτρονικών της Audi, Rick Hudi είχε δηλώσει στο παρελθόν πως «στο μέλλον τα περισσότερα αυτοκίνητα αν όχι όλα θα έχουν ψηφιακό πίνακα οργάνων.».

Εμείς λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε στην πράξη στο νέο Audi A5 και σας τον παρουσιάζουμε στο videoπου ακολουθεί.

Δείτε επίσης:

Φανοποιός δίνει ζωή σε κατεστραμμένη BMW Σειρά 4 Coupe (+video)

Προσπέραση για κλάματα (+video)

Σοβαρή υποψηφιότητα για «άχρηστος οδηγός του 2017» (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store