Video: 0-180 χλμ./ώρα με το Honda Civic 1.0 VTEC Turbo

Το νέο Honda Civic εξοπλίζεται με τον 1.0 λτ. Turbo VTEC βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 129 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ. Πως μεταφράζονται όμως αυτά τα νούμερα στην πράξη; Πως επιταχύνει το Honda Civic 1.0 λτ.;

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 PS

Προκειμένου να δώσουμε τις παραπάνω απαντήσεις πήραμε το νέο Honda Civic με τον 1.0 λτ. Turbo VTEC βενζινοκινητήρα και κάναμε επιτάχυνση από στάση στα 180 χλμ./ώρα. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί πιο κάτω, επιταχύνει με σθένος το ιαπωνικό μοντέλο, μέχρι αυτή την ταχύτητα.

Έτσι αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως δεν χρειάζεται ένα αυτοκίνητο τα πολλά κυβικά για να έχει αξιόλογη επιτάχυνση. Φυσικά το video αυτό δίνει και την απάντηση σε όσους αμφισβητούν τα μοτέρ μικρής χωρητικότητας και τις επιδόσεις τους, καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα έχουν αρκετή δύναμη χάρη στην βοήθεια του τούρμπο.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda Civic 1.5 VTEC TURBO 182 PS 5d

Θυμίζουμε πως ο 1.0 λτ. βενζινοκινητήρας «Earth Dream Technonlogies» τεχνολογίας VTEC Turbo (κωδικός P10A), είναι ο ισχυρότερος κινητήρας με αυτή την χωρητικότητα στην κατηγορία και χαρίζει στο Civic 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ. και τελική ταχύτητα 203 χλμ./ώρα.

Δείτε παρακάτω το video.


Get it on Google Play Download on the App Store