Τσίτα τα γκάζια το νέο αγωνιστικό Opel Astra TCR

Το πρόγραμμα εξέλιξης του Opel Astra TCR προχωρά με ‘τέρμα τα γκάζια’. Την περασμένη εβδομάδα το νέο αυτοκίνητο τουρισμού για αγώνες πελατών που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς του TCR (Touring Car Racer) κάλυψε αμέτρητα χιλιόμετρα σε ένα πενθήμερο δοκιμών στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Το Astra TCR εφοδιάζεται με 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 330 ίππων και 420 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό, εξάρι αγωνιστικό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι – το οποίο δημιούργησαν οι Γάλλοι σπεσιαλίστες της Sadev. Παράλληλα, το σύστημα φρένων της πασίγνωστης AP για το Astra TCR επιτρέπει καθυστερημένο φρενάρισμα. Αυτό διασφαλίζεται από δίσκους 378 χλστ. με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά, σε συνδυασμό με δίσκους 265 χλστ. με διπίστονες δαγκάνες πίσω. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την κατανομή πέδησης από το cockpit.

Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων σε ομάδες πελατών έχει προγραμματιστεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (3-13 Μαρτίου).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store