Νέο 5θυρο μεσαίο premium GT Volkswagen Arteon (+video)

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης κάνει το νέο VW Arteon, το οποίο τοποθετείται πιο πάνω από το Passat και είναι ένα premium Gran Turismo.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB της VW, το Arteon έχει μήκος 4.862 χλστ., πλάτος 1.871 χλστ., ύψος 1.427 χλστ. και μεταξόνιο 2.841 χλστ.. Εξωτερικά διαθέτει δυναμική σχεδίαση και ξεχωρίζει από τις οριζόντιες γρίλιες στον εμπρός αεραγωγό και στη μάσκα που μοιάζει σαν να εισχωρεί στα φωτιστικά σώματα. Την σπορτίφ εικόνα του ενισχύουν το μυώδες εμπρός (ενεργό) καπό, τα έντονα νεύρα, η τοξοειδής οροφή και το χυτό πίσω τελείωμα με το κοντό καπό στην πίσω πόρτα, η οποία ανοίγει ολόκληρη μαζί με το παρμπρίζ.

Το εσωτερικό του Arteon με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με εκείνο του Passat, ενώ εκπέμπει πολυτέλεια και έχει δοθεί προσοχή στην κατασκευή του. Παράλληλα, η καμπίνα του Arteon προσφέρει άνετους χώρους για τις μετακινήσεις έως 5 επιβατών και πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 563 λίτρων.

Δείτε ακόμα: Πως κατασκευάζεται το νέο κιβώτιο ταχυτήτων της VW (+video)

Η γκάμα των κινητήρων του Arteon περιλαμβάνει 6 μηχανικά σύνολα, τρία βενζίνης TSI και ισάριθμα πετρελαίου TDI. Αρχικός βενζίνης είναι ο 1.5 TSI Evo 150 PS και κατόπιν οι 2.0 TSI με 190 ίππους και 280 ίππους. Η γκάμα των ντίζελ περιλαμβάνει τους 2.0 TDI με 150, 190 και 240 ίππους. Ανάλογα τις εκδόσεις οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7τάχυτο DSG, ενώ η 4κίνηση 4MOTION είναι στάνταρ στις εκδόσεις 2.0 TSI 280 PS και 2.0 TDI 240 PS.

Δείτε το VW Arteon και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store