Νέο VW Polo τον Σεπτέμβριο

Η 6η γενιά του VW Polo είναι έτοιμη για να αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το νέο μικρό μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο νεότερο, MQB-A0 πάτωμα του VW Group, πάνω στο οποίο βασίζεται το ολοκαίνουργιο SEAT Ibiza.

Στο πεδίο της εμφάνισης, η VW θα προσφέρει στο νέο Polo ένα λίγο πιο δυναμικό design, με επανασχεδιασμένα φώτα και νέα μάσκα, που θα παραπέμπει και στο ανανεωμένο Golf. Παράλληλα, παρά την τάση της κατηγορίας για περιορισμό των 3θυρων εκδόσεων έναντι των 5θυρων, το νέο Polo θα έχει και τις δύο επιλογές αμαξώματος στη γκάμα του.

Δείτε ακόμα: Το εντυπωσιακό video του νέου VW Golf R των 310 ίππων

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το νέο Polo θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος, όμως λόγω της νέας πλατφόρμας και της χρήσης νέων υλικών στην κατασκευή του, θα είναι ελαφρύτερο από πριν. Η νέα πλατφόρμα θα βοηθήσει επίσης και στην περαιτέρω βελτίωση των οδικών και οδηγικών του χαρακτηριστικών, χαρίζοντας στο Polo περισσότερο δυναμισμό στο δρόμο.

Πολλές αλλαγές θα έχουμε και στους κινητήρες, αφού στη γκάμα του νέου μικρό Polo θα δούμε τον νεότερο 1.500άρη TSI Evo βενζινοκινητήρα με 130 και 150 ίππους. Θα υπάρχει επίσης ο 3κύλινδρος 1.000άρης (ατμοσφαιρικός και turbo με 65, 75, 95 και 115 άλογα), αλλά και νέες εκδόσεις του diesel 1,6 λίτρων TDI. Στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί και πάλι το νέο VW Polo GTI, με 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης που θα ξεπεράσει τους 200 ίππους.

Διαβάστε ακόμα: Απίστευτο: Με 2,9 ευρώ διανύσαμε 100 χιλιόμετρα!

Σε ό,τι αφορά τέλος στο εσωτερικό, το νέο θα δώσει έμφαση και πάλι στην ποιότητα των υλικών και στο πολύ καλό φινίρισμα, ενώ θα προσφέρει και νέα στοιχεία τεχνολογίας, όπως την επιλογή ψηφιακού πίνακα οργάνων. Διευρυμένη θα είναι και η φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας του, ενώ θα υπάρχει και η νεότερη γενιά των συστημάτων infotainment της VW.

Get it on Google Play Download on the App Store