Πρώτη αποκάλυψη του νέου Volkswagen Polo

Την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση κάνει το νέο VW Polo δίχως ίχνος καμουφλάζ, αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στη Νότια Αφρική. Η πρεμιέρα του αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και από ότι φαίνεται το αυτοκίνητο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και γίνονται οι τελευταίες δοκιμές του πριν μπει στην παραγωγή.

Όπως και το νέο SEAT Ibiza, έτσι και το 6ης γενιάς Polo θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα MQB A0 και θα είναι πιο μακρύ και πλατύ από το υπάρχον Polo, αλλά και χαμηλότερο, χωρίς όμως να πάρει… περιττά κιλά. Μάλιστα λέγεται ότι θα είναι ελαφρύτερο κατά 70 κιλά, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Δείτε ακόμα: Το εντυπωσιακό video του νέου VW Golf R των 310 ίππων

Σχεδιαστικά, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες, το νέο Polo παρουσιάζει αρκετές αλλαγές, ωστόσο ακολουθεί τα βασικά αισθητικά πρότυπα του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ δεν λείπουν και κάποιες ομοιότητες με το ανανεωμένο Golf. Για την κίνησή του θα υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα 1.0 TSI και 1.6 TDI σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, ενώ από την γκάμα δεν θα λείπει και ο νέος 1.5 TSI, καθώς και ο 2.0 TSI για το Polo GTI.

Πηγή φωτογραφιών: www.cars.co.za

Get it on Google Play Download on the App Store