Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW up! GTI! (+video)

Η VW αποκάλυψε πριν από λίγο το νέο up! GTI, το μικρότερο μοντέλο που θα φέρει την ονομασία «GTI»  και το οποίο με 115 άλογα ισχύος και σβέλτες επιδόσεις, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σπορ όχημα-τσέπης. Το νέο up! GTI θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση στην ετήσια συγκέντρωση των φίλων του GTI στη λίμνη Wörthersee της Αυστρίας στις 24 Μαΐου σε πρωτότυπη μεν μορφή, που όμως δεν θα διαφέρει από το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε στους δρόμους στις αρχές του 2018.

Σχεδιαστικά, το νέο VW up! GTI ξεχωρίζει με τους τονισμένους προφυλακτήρες του, τη χαρακτηριστική για GTI κόκκινη ρίγα στη γρίλια της μάσκας αλλά και στην πόρτα του πορτ-μπαγκαζ, τις μαύρες ρίγες-αυτοκόλλητα στα πλαϊνά, τα λογότυπα «GTI», τους μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες, την πίσω αεροτομή και τις νέες 17 ιντσών ζάντες.

Στο εσωτερικό, η VW έχει προσθέσει ένα δερμάτινο σπορ τιμόνι, νέο λεβιέ ταχυτήτων σε στυλ «GTI», αλλά και τις χαρακτηριστικές καρό επενδύσεις που φέρουν τα GTI της μάρκας στα καθίσματα.

Πιο ενδιαφέρον όμως έχει ο κινητήρας και εδώ, η VW επέλεξε τον γνωστό 3κύλινδρο 1.000άρη βενζινοκινητήρα στην turbo έκδοσή του (TSI), που προσφέρει 115 άλογα ισχύος και 200 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (997 κιλά), οι επιδόσεις είναι αρκετά γρήγορες όχι όμως «καυτές», αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 8,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 197 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά, προς το παρόν η VW δεν ανακοινώνει τυχόν αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου εκτός από το χαμήλωμα της ανάρτησης κατά 15 χλστ., όμως υπόσχεται ότι το μικρότερο GTI θα προσφέρει στο δρόμο τα ίδια στοιχεία με αυτά των υπολοίπων GTI μοντέλων της μάρκας. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά την επίσημη πρώτη του αυτοκινήτου στις 24 Μαΐου. 

Διαβάστε ακόμα: 

Volkswagen Tiguan με πρόγραμμα στους 290 ίππους 

Πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου VW Polo (+video) 

Αυτό είναι το νέο μικρό SUV VW T-Roc (+video) 

Get it on Google Play Download on the App Store