Επίσημο: Νέο VW Polo 6ης γενιάς από 65 έως 200 ίππους (+video)

Πιστή στο ραντεβού που μας έδωσε μέσα στην εβδομάδα η Volkswagen, μας αποκάλυψε σήμερα τη νέα, έκτη γενιά του Polo, δίνοντάς μας μάλιστα από την πρώτη στιγμή εικόνες και πληροφορίες ακόμη και για τις κορυφαίες εκδόσεις R-Line και GTI. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία…

Το νέο Volkswagen Polo όπως φαίνεται και στις εικόνες παραμένει πιστό στην σχεδίασή του, χωρίς να έχει μεγάλες διαφορές εμφανισιακά. Το αμάξωμά του είναι μεγαλύτερο από ποτέ, ενώ διαθέτει πιο έντονες ακμές και πιο δυναμικό εμπρός μέρος.

Φυσικά βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του ομίλου VW την MQB και σε συνδυασμό και με τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις έχει μεγαλύτερη καμπίνα αλλά και χώρο αποσκευών ο οποίος φτάνει στα 351 λίτρα (από 280 λίτρα που έχει το τωρινό Polo). Μάλιστα, η νέα πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιήθηκε και στο νέο SEAT Ibiza, το καθιστά ελαφρύτερο. 

Το νέο VW Polo έχει πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα, η οποία μπορεί να εφοδιαστεί και με ψηφιακό πίνακα οργάνων (όπως αυτόν που συναντάμε στο VW Golf αλλά και σε άλλα μοντέλα του ομίλου VW), ενώ πλέον μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας (ενεργό cruise control, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, αναγνώριση τυφλού σημείου, ημιαυτόνομο παρκάρισμα), καθώς και σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Το δυνατό σημείο του νέου VW Polo θα είναι ο πλουραλισμός όσον αφορά στην γκάμα των κινητήρων του από το λανσάρισμά του. Η βασική έκδοση θα είναι η 1.0 λτ. βενζίνης με 65 ίππους, ενώ θα υπάρχει και το ίδιο μοτέρ με 75 ίππους αλλά και έκδοσή του TSI με 95 και 115 ίππους. Την γκάμα των βενζινοκινητήρων ολοκληρώνει ο νέος 1.5 λτ. TSI Evo με τους 150 ίππους και την απενεργοποίηση κυλίνδρων. Στον τομέα των πετρελαιοκινητήρων θα το δούμε με δύο εκδόσεις 1.6 λτ. TDI με 80 και 95 ίππους. Στα μοτέρ με πάνω από 95 ίππους μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά και το αυτόματο κιβώτιο DSG. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την έκδοση 1.0 TGI 90 ίππων με φυσικό αέριο.

Όσοι θέλουν κάτι πιο… δυνατό, δεν έχουν παρά να δουν την κορυφαία έκδοση στην γκάμα του νέου Polo, που θα φέρει το λογότυπο GTI και θα εφοδιάζεται με τον 2.0 λτ. TSI των 200 ίππων.

Πάντως εκτός από τις παραπάνω εκδόσεις, στο έκτης γενιάς VW Polo η γερμανική μάρκα δίνει για πρώτη φορά την  δυνατότητα διευρυμένης εξατομίκευσης με 14 χρώματα αμαξώματος, 12 σχέδια ζαντών, 13 διαφορετικούς συνδυασμούς στο ταμπλό, 11 διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων αλλά και με έγχρωμες ρίγες για το αμάξωμα (όπως βλέπουμε στο λευκό Polo πιο πάνω).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το Polo έκτης γενιάς θα το δούμε, εκτός από τις καθιερωμένες εκδόσεις Trendline, Comfortline και Highline και σε έκδοση Beats με ηχοσύστημα 300 watt και ειδικά αυτοκόλλητα.  Οι παραγγελίες για το νέο VW Polo θα ξεκινήσουν μετά την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης το ερχόμενο Φθινόπωρο, ενώ στην χώρα μας αναμένεται το Νοέμβριο με τιμή εκκίνησης ελαφρώς αυξημένη από αυτήν του σημερινού μοντέλου.

Διαβάστε ακόμη:

Καυτή κόντρα με BMW M5 και γυναίκα αναβάτη (+video)

Ηρωίδα έσωσε το αυτοκίνητό της πηδώντας στο καπό (+video)

Τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ελλάδα τον Μάιο

Get it on Google Play Download on the App Store