Έρχεται το πρώτο VW Polo R;

 

Η VW δεν έχει παρουσιάσει ποτέ στην ιστορία του Polo έκδοση «R», εκτός από το περιορισμένης παραγωγής Polo R WRC Street του 2012, όμως πλέον δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα στη φαρέτρα της νέας γενιάς του Polo και την κορυφαία αυτή έκδοση.

Προς το παρόν τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, όμως ήδη κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πρώτη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που μας δείχνει το πώς μπορεί να είναι το νέο VW Polo R.

Εμφανισιακά λοιπόν, το ισχυρότερο Polo θα έχει ένα πιο δυναμικό αμάξωμα από τα υπόλοιπα , χωρίς πάντως αυτό να είναι υπερβολικό. Ουσιαστικά, θα δούμε έναν πιο επιθετικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, νέες πλαϊνές ποδιές, μεγαλύτερους τροχούς, πίσω διαχύτη και νέα αεροτομή.

Στο πεδίο της ισχύος, με το νέο VW Polo GTI να έχει ήδη παρουσιαστεί φέροντας 2λιτρο TSI μοτέρ 200 ίππων, το νέο VW Polo R θα έχει τον ίδιο κινητήρα, με ισχύ όμως κοντά στους 220 ίππους. Στα κιβώτια, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει αυτόματο DSG, ενώ πιθανή είναι και η επιλογή μηχανικού με 6 σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο πότε πρέπει να περιμένουμε το νέο VW Polo R, υπολογίζουμε ότι με δεδομένη την ήδη παρουσίαση του νέου Polo GTI από το ξεκίνημα κιόλας της 6ης γενιάς του Polo, αυτή αναμένεται να συμβεί μέσα στην επόμενη διετία. Περισσότερα θα γνωρίζουμε αργότερα μέσα στη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα: 

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW up! GTI! (+video) 

Το dieselgate έφαγε το 10άρι DSG της VW 

Νέο μοτέρ 1.0 λτ. φυσικού αερίου από την VW

 

Get it on Google Play Download on the App Store