Νέο τροχόσπιτο VW California XXL για… λουξ διακοπές!

Η VW παρουσιάζει στην Έκθεση Τροχόσπιτων του Ντίσελντορφ σε πρωτότυπη μορφή το νέο τροχόσπιτο California XXL, το οποίο προσφέρει αρκετές ανέσεις σε όποιον το επιλέξει. Το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στο επαγγελματικό VW Crafter και είναι ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο 2 τόνων, που φέρει υπερυψωμένη οροφή, με τεράστια ηλιοροφή.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στη ρυμούλκηση

Η VW τονίζει ότι παρά την αύξηση του ύψους του αμαξώματος στα 2,9 μέτρα, λόγω ειδικών επεμβάσεων στην οροφή έχει επιτευχθεί ίδιος αεροδυναμικός συντελεστής με αυτόν του βασικού Crafter. Επίσης, το νέο τροχόσπιτο διαθέτει πνευματική ανάρτηση για μέγιστη άνεση, ενώ για την κίνησή του φροντίζει ένας turbodiesel 177 ίππων ισχύος και 410 Nm ροπής, που συνδυάζεται με τετρακίνηση 4Motion.

Στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, συναντούμε αρχικά έναν καναπέ πίσω από τα εμπρόσθια καθίσματα, τα οποία περιστρέφονται κατά 180 μοίρες για να δημιουργηθεί ένα ευρύχωρο σαλόνι. Παράλληλα, προσφέρεται ένα αρκετά μεγάλο εσωτερικό ύψος 2,2 μέτρων, επιτρέποντας έτσι να σταθούν όρθιοι και οι πιο υψηλοί.

Διαβάστε ακόμα: Νέο παντός εδάφους τροχόσπιτο Fiat Ducato 4×4 Expedition

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα, όπως μια πλήρη κουζίνα με 2 εστίες μαγειρέματος, νεροχύτη, 2 ψυγεία (από 50 λίτρα) και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, έναν εκτεινόμενο πάγκο εργασίας, αλλά και πλήρες μπάνιο με ντους, καθρέπτη, αναδιπλούμενο νιπτήρα και λεκάνη, το οποίο σύρεται για να χρησιμοποιηθεί και μετά κλείνει για να μην πιάνει χώρο.

Στο πίσω μέρος συναντούμε ένα άνετο κρεβάτι 2 μέτρων, το οποίο ψύχεται και θερμαίνεται, ενώ μπορεί και αυτό να αναδιπλωθεί δημιουργώντας έναν χώρο σαλονιού. Υπάρχουν επιπλέον δύο ειδικές κουκέτες, που μπορούν να φιλοξενήσουν 2 παιδιά, ενώ όλο το δάπεδο του οχήματος είναι θερμαινόμενο.

Διαβάστε ακόμα: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW T-Roc

Στα χαρακτηριστικά άνεσης του VW California XXL περιλαμβάνεται και ο ενσωματωμένος προτζέκτορας στο πίσω μέρος, που συνδυάζεται με ειδικό κρυφό φωτισμό για να δημιουργηθεί η απαραίτητη ατμόσφαιρα. Επίσης, το τροχόσπιτο διαθέτει και ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσσο.

Στην περιπτώσεις τώρα όπου το τροχόσπιτο είναι σταθμευμένο, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ειδική ψησταριά για μπάρμπεκιου που βρίσκεται στο πίσω μέρος του, ενώ υπάρχουν και δύο καρέκλες camping, μαζί με το απαραίτητο τραπεζάκι και την απαιτούμενη τέντα για την προστασία από τον ήλιο.

Get it on Google Play Download on the App Store