Volkswagen T-Roc R-Line: Η σπορ εκδοχή του T-Roc

Πριν από λίγες ημέρες η Volkswagen παρουσίασε το νέο της μικρό SUV το οποίο ονομάζεται T-Roc και αποτελεί το τέταρτο μοντέλο του είδους στην γκάμα της μάρκας. Αυτή τη φορά όμως έδωσε πληροφορίες και εικόνες από τη νέα έκδοσή του την οποία ονομάζει R-Line.

Ουσιαστικά πρόκειται για την σπορ έκδοση του R-Line, η οποία φυσικά έχει αρκετές αισθητικές διαφορές σε σχέση με τη συμβατική έκδοση. Συγκεκριμένα διαθέτει ανασχεδιασμένη γρίλια, αεροδυναμικό διαχύτη, νέες ζάντες αλουμινίου, σκούρα κάτοπτρα στα φώτα πίσω και σήματα R-Line.

Δείτε ακόμη: Δες την Bugatti Chiron να πιάνει 400 χλμ./ώρα! (+video)

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του VW T-Roc R-Line, το οποίο διαθέτει δερμάτινο σαλόνι, αλουμινένια πεντάλ, διχρωμία η οποία συμβαδίζει με το χρώμα του αμαξώματος και μαύρο ουρανού.

Να θυμίσουμε πως η γκάμα των βενζινοκινητήρων απαρτίζεται από τους 1.0 TSI με 115 PS και 200 Nm ροπής, 1.5 TSI με 150 ίππους και 250 Nm ροπής (με εξάρι χειροκίνητο ή 7άρι DSG ή 7άρι DSG με τετρακίνηση) και 2.0 TSI με 190 ίππους και 320 Nm ροπής αποκλειστικά με 7άρι DSG και τετρακίνηση.

Από την άλλη θα υπάρχουν τρία μοτέρ πετρελαίου τα 1.6 TDI με 115 ίππους και 250 Nm ροπής (αποκλειστικά 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και προσθιοκίνητο), 2.0 TDI με 150 ίππους και 340 Nm ροπής (σε εκδόσεις με 6άρι χειροκίνητο δικίνητο ή τετρακίνητο, 7άρι DSG δικίνητο ή τετρακίνητο) και 2.0 TDI με 190 ίππους και 400 Nm ροπής (αποκλειστικά με 7άρι DSG και τετρακίνηση).

Το εσωτερικό του είναι πενταθέσιο και σύμφωνα με την VW αρκετά ευρύχωρο, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει στα 445 λίτρα (1.290 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 60:40). Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι πως μπορεί να αναγνωρίζει τον οδηγό του και να ρυθμίζει έτσι από πριν τους αγαπημένους του σταθμούς, τον κλιματισμό, την εμφάνιση του ψηφιακού πίνακα οργάνων, τη θέση οδήγησης κλπ.

Διαβάστε επίσης: Έτσι βάζεις «εμπρός» χωρίς μπαταρία στο κλειδί (+video)

Το VW T-Roc βασίζεται και αυτό με τη σειρά του στην πλατφόρμα MQB, έχει μήκος 4.234 χλστ., πλάτος 1.819 χλστ. (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέφτες) ύψος 1.573 χλστ. και μεταξόνιο 2.603 χλστ.

Φήμες μάλιστα ακούγονται και για έκδοσή του GTI του T-Roc το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store