Ανανέωση για το VW Golf GTI TCR (+video)

Η Volkswagen ανανέωσε το Golf GTI TCR, την αγωνιστική έκδοση του σπορ χάτσμπακ μοντέλου, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Έσσεν (2-10 Δεκεμβρίου), ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριου του 2017.

Διαβάστε ακόμη: Tο υπέροχο video της Alfa Romeo για την επιστροφή της στην F1

Το Golf GTI TCR είναι ένα από τα πιο πετυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα του έτους, καθώς έχει κερδίσει σε διάφορους αγώνες, μεταξύ των οποίων και στο πρωτάθλημα VLN Endurance Championship στο Nürburgring Nordschleife, τερματίζοντας μπροστά από πολλά ισχυρότερα αυτοκίνητα στον 24ωρο αγώνα.

Εξωτερικά, το ανανεωμένο Golf GTI TCR διακρίνεται από το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του αμαξώματος του, ακολουθώντας τα αισθητικά πρότυπα του πολιτικού αυτοκινήτου. Μεταξύ τους τα δύο Golf GTI έχουν και άλλες ομοιότητες, όπως είναι ο κινητήρας, ο οποίος προέρχεται από το απευθείας από το Golf GTI παραγωγής και έχει δεχτεί ελάχιστες τροποποιήσεις για να προσαρμοστεί στην αγωνιστική χρήση.

Διαβάστε ακόμη: Τέλη κυκλοφορίας 2018: Επίσημα ποσά και τρόποι πληρωμής

Ο 2.0 TSI κινητήρας του Golf GTI TCR αποδίδει 350 ίππους και 420 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το αγωνιστικό Golf GTI ξεχωρίζει από τα φαρδύτερα και φουσκωμένα φτερά, τη μεγάλη πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή, την εισαγωγή του αέρα στο καπό και το «γυμνό» εσωτερικό με το rollcage και το αγωνιστικό κάθισμα του οδηγού.

Δείτε το ανανεωμένο VW Golf GTI TCR και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store