Πότε ξεκινά η παραγωγή του νέου VW Golf

Η Volkswagen ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του επόμενου, 8ης γενιάς Golf, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των προμηθευτών. Εκεί, ο κος Ralf Brandstätter, μέλος του διοικητικού συμβουλίου προμηθειών δήλωσε μπροστά σε 180 κορυφαία στελέχη των 120 βασικών προμηθευτών της μάρκας:

Διαβάστε ακόμη: Χρειάζεται ζέσταμα ο κινητήρας; (+video)

«Μαζί με την οικογένεια I.D., η εισαγωγή της επερχόμενης γενιάς του Golf θα αποτελεί στρατηγικά το πιο σημαντικό προϊόν για το μάρκα.» Μετά την επιλογή προμηθευτή, θα ξεκινήσει η επόμενη φάση της από κοινού συνεργασίας με τους προμηθευτές, με σκοπό να εξασφαλιστεί η χωρίς προβλήματα έναρξη της παραγωγής του νέου Golf. «Έχουμε φθάσει στο αποφασιστικό δεύτερο στάδιο του έργου», δήλωσε ο Brandstätter. Μάλιστα το 80% των προμηθευτών του επόμενου Golf προέρχονται από το υπάρχον μοντέλο.

Το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ θα παραμείνει η «πρωτεύουσα» του 8ης γενιάς Golf, στο οποίο σήμερα παράγονται καθημερινά περισσότερα από 2.000 μοντέλα. Σε 75 εβδομάδες από σήμερα το νέο VW Golf θα μπει στην παραγωγή, δηλαδή στα μέσα του Ιουνίου 2019. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο του 2019 στην Έκθεση της Γενεύης, ή ακόμα μπορεί να κάνει την εμφάνισή του τον Οκτώβριο του 2018 στην Έκθεση του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμη: Με τι δεν θαμπώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου; (+video)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volkswagen, το 8ης γενιάς Golf θα είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο όχημα με διευρυμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, θα έχει περισσότερα λογισμικά συστήματα από ποτέ άλλοτε, θα διαθέτει ψηφιακά συστήματα στο ταμπλό και υποστήριξης του οδηγού και θα είναι σημείο αναφοράς όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store