Νέα εκδοχή του κορυφαίου VW Golf R

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νεότερης και ισχυρότερης έκδοσης του Golf R, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή του σχεδιαστή Theophilus Chin, που μοιάζει να είναι πιο κοντά με το μοντέλο παραγωγής, το νέο Golf R θα ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία από το Golf GTI αλλά και από το ιδιαίτερα extreme Design Vision GTI. Σύμφωνα με την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, το νέο Golf R αναμένεται να φέρει πιο τονισμένες τις μαύρες γρίλιες στους περισσότερο μυώδεις σχεδιαστικά προφυλακτήρες, μεγαλύτερες προσθήκες στα μαρσπιέ, πιο τονισμένα σπόιλερ, μεγαλύτερης διαμέτρου ζάντες, διαφορετική μάσκα και ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Από τεχνικής σκοπιάς, το νέο Golf R θα τροφοδοτείται με τον 2.0 λίτρων TSI κινητήρα με ισχύ άνω των 300 ίππων, στοχεύοντας απευθείας στη Mercedes A 45 AMG με το 2λιτρο μηχανικό σύνολο των 360 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του ελαφρύτερου συστήματος 4MOTION, ενώ παράλληλα θα εφοδιάζεται με αναβαθμισμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εμπρός διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ίσως με ESP με δυνατότητα απενεργοποίησης, σε αντίθεση με το νέο Golf GTI.

Το νέο Golf R θα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,0 δευτερόλεπτα μέσω του DSG κιβωτίου ταχυτήτων, η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και η κατανάλωση θα ανέρχεται στα 7,0 λτ./100 χλμ.    

Δείτε εδώ το Design Vision GTI

Get it on Google Play Download on the App Store