Νέο «περιπετειώδες» Volvo V90 Cross Country (+video)

Η Volvo παρουσιάζει το νέο μεγάλο crossover στέισον βάγκον μοντέλο της V90 Cross Country, το οποίο βασίζεται στο επίσης ολοκαίνουριο V90, εντούτοις απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό.

Το λανσάρισμα του πρώτου Cross Country μοντέλου της Volvo V70 XC έγινε πριν σχεδόν 20 χρόνια και έκτοτε τα Cross Country μοντέλα έγιναν δημοφιλή και πολύ σημαντικά για τη Volvo. Μάλιστα, η Σουηδία θεωρείται ιδανικός τόπος για την εξέλιξη και δοκιμή αυτοκινήτων που προορίζονται να αντέχουν σε ακραίες καταστάσεις, αφού οι θερμοκρασίες το χειμώνα αγγίζουν πολικά επίπεδα στους -40 βαθμούς Κελσίου και το 77% της χώρας καλύπτεται από δάση και λίμνες.

Τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του νέου V90 Cross Country τονίζουν εξωτερικά η αυξημένη κατά 60 χλστ. απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, οι διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες με τις προστατευτικές ποδιές και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες, στα μασπιέ και γύρω από τους θόλους των τροχών.

Για τους κινητήρες του V90 Cross Country δεν κάνει ακόμα κάποια αναφορά η Volvo, ωστόσο αναμένεται να μη διαφέρουν από εκείνους του V90 με το σύστημα τετρακίνησης AWD. Αυτοί είναι ο βενζίνης των 2.0 λτ. με απόδοση 320 ίππων και ο επίσης 2.0 λτ. ντίζελ των 235 ίππων. Επίσης, εφοδιάζεται με την επιλογή κίνησης «Off Road» παράλληλα με τις «Eco», «Comfort» και «Dynamic», με υποβοήθηση κατάβασης (Hill Descent Control) και με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Το νέο V90 Cross Country θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στη χώρα μας στις αρχές του 2017.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το ενδιαφέρον βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store