Νέο Volvo S90 Excellence με κορυφαία πολυτέλεια

Η Volvo ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της σχετικά με τα ανά τον κόσμο εργοστάσιά της, ενώ παράλληλα παρουσίασε τη νέα ιδιαίτερα πολυτελή έκδοση του μεγάλου σεντάν S90, την Excellence.

Οι αλλαγές στο S90 Excellence επικεντρώνονται στο εσωτερικό του, όπου απουσιάζει η θέση του συνοδηγού. Αυτή έχει αντικατασταθεί από μία κονσόλα που επιτρέπει στον επιβάτη της πίσω, διαγώνια από τον οδηγό θέσης, είτε να εργαστεί εν κινήσει είτε να ψυχαγωγηθεί ή να διασκεδάσει. Γενικά, το αυτοκίνητο απευθύνεται σε επιχειρηματίες ή υψηλόβαθμα στελέχη που χρησιμοποιούν οδηγό για τις μετακινήσεις τους.

Για το λόγο αυτό, η υπέρτατη πολυτέλεια είναι εμφανής παντού, τόσο στα ακριβά υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και στις λύσεις που έχουν υιοθετηθεί για να κάνουν τη ζωή των δύο επιβατών της πίσω θέσης ακόμα πιο άνετη και απολαυστική, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία πολυτέλειας. Χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα το S90 Excellence διαθέτει μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενες και ψυχόμενες θέσεις για ποτά, ρυθμιζόμενα υποπόδια, οπτικοακουστικό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη, ενσωματωμένο ψυγείο και κρυστάλλινα ποτήρια του διάσημου Σουηδού κατασκευαστή Orrefors.

Η επίσημη παρουσίασή του S90 Excellence στο κοινό θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, στην έκθεση αυτοκινήτου του Γκουανγκζού (Guangzhou), στην Κίνα. Η παραγωγή του υπολογίζεται να αρχίσει μέσα στο 2017.

Όσον αφορά τα εργοστάσια της σουηδικής μάρκας, η Volvo στην Ευρώπη κατασκευάζει τα μοντέλα της σε δύο εργοστάσια, στη Σουηδία και το Βέλγιο. Το εργοστάσιο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας θα συνεχίσει να κατασκευάζει μοντέλα της Σειράς 90 και της Σειράς 60, ενώ στο εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου θα βγαίνουν αποκλειστικά μοντέλα της Σειράς 40.

Στην Κίνα, η Volvo διαθέτει ήδη δύο εργοστάσια, με ένα τρίτο να βρίσκεται υπό κατασκευή. Το καθένα από τα τρία εργοστάσια θα επικεντρωθεί σε μία Σειρά. Το εργοστάσιο του Ντακίνγκ (Daqing) θα κατασκευάζει μοντέλα της Σειράς 90. Το εργοστάσιο στο Τσενγκντού (Chengdu), στη Δυτική Κίνα θα κατασκευάζει αποκλειστικά μοντέλα της Σειράς 60 ενώ από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου στο Λουκιάο (Luqiao), 350 χιλιόμετρα νότια της Σαγκάης, θα βγαίνουν μοντέλα της Σειράς 40.

Στις Η.Π.Α., τέλος, το υπό κατασκευή εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2017. Όπως ήδη προβλέπεται από τον αρχικό σχεδιασμό, θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κατασκευή μοντέλων που βασίζονται στη SPA, ήτοι τις Σειρές 60 και 90.

Get it on Google Play Download on the App Store