Ετοιμάζει προσιτό crossover η Volvo

Η επιτυχία της σειράς XC φαίνεται πως κάνει επιτακτική την ανάγκη και για ένα μικρότερο μοντέλο στην οικογένεια του, το οποίο θα είναι πιο προσιτό και επομένως θα απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Δείτε τι ετοιμάζει λοιπόν η σουηδική μάρκα για το άμεσο μέλλον.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το XC40 θα είναι η επόμενη κίνηση της Volvo στην σκακιέρα των πωλήσεων και η παρουσίασή του, όπως λένε οι πληροφορίες μας αναμένεται να γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σανγκάη, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη: Ποιο μοντέλο εκθρόνισε τη Volvo στη Σουηδία μετά από 54 χρόνια;

Το Volvo XC40, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδόμένα, θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα η οποία φέρει την κωδική ονομασία CMA, ενώ θα εφοδιάζεται με όλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας στα οποία μας έχει συνηθίσει η σουηδική μάρκα και είναι εξάλλου σήμα κατατεθέν της.

Οι εικόνες που βλέπουμε πιο πάνω είναι από το πρωτότυπο Volvo V40.1 και είναι ότι πιο κοντινό έχουμε αυτή τη στιγμή για το XC40, καθώς οι Σουηδοί δεν έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους μέσω κάποιας εικόνας ή σκίτσου.

Προφανώς όμως θα έχουμε να κάνουμε με ένα μικρότερο XC, με ότι αυτό συνεπάγεται σχεδιαστικά, το οποίο θα φέρει πολλά από τα αισθητικά στοιχεία που βλέπουμε στο 40.1.

Όσον αφορά στα μοτέρ του, αν και είναι νωρίς ακόμη, αυτά που μαθαίνουμε κάνουν λόγο για υβριδική έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.5 λτ. και ηλεκτρικονητήρα, που θα εφοδιάζεται και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Φυσικά, η γκάμα θα πλαισιώνεται και από συμβατικά μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου.

Δείτε επίσης: Του έκλεισε το δρόμο και της έσπασε το Volvo με σφυρί (+video)

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Γενικός Διευθυντής της Volvo, Peter Mertens, προέβλεψε πως το XC40, σύμφωνα με προβλέψεις των ειδικών, μπορεί να πουλά σε ετήσια βάση 100.000 μονάδες και να βοηθήσει έτσι τη Volvoώστε να πετύχει νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store