Νέο Volvo XC60: Από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Μετά από πολλές αινιγματικές εικόνες, η Volvo αποφάσισε να μας κάνει την πλήρη αποκάλυψη του νέου XC60, της δεύτερης γενιάς του πολυτελούς SUV της. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία, καθώς μέσα στα εννέα χρόνια εμπορικής καριέρας του, έχει καταφέρει να πουλήσει σχεδόν 1.000.000 μονάδες, κάτι που αντιστοιχεί στο 30% επί του συνόλου των πωλήσεων της Volvo.

Το νέο XC60, στην δεύτερη πλέον γενιά του, σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί πότε, καθώς έχει να επιδείξει ακόμη ημιαυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης και πάνω από όλα πλέον θα μπορεί να αποφεύγει και μόνο του εμπόδια και να περιορίζει έτσι αισθητά τον κίνδυνο τρακαρίσματος.

Δείτε επίσης: Νέες εκδόσεις Volvo Livtech με όφελος πάνω από 5.000 ευρώ

Το νέο Volvo XC60 θα διατίθεται, αρχικά τουλάχιστον, ως υβριδικό με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας, στην έκδοση T8 Twin Engine με 407 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ. Έκδοση που θα συνοδεύεται και από τις συμβατικές με τους πετρελαιοκινητήρες D4 και D5 των 190 και 235 ίππων, καθώς και από τις βενζινοκίνητες T5 και Τ6. Τα μοτέρ των δύο τελευταίων εφοδιάζονται με τούρμπο και κομπρέσορα και αποδίδουν 254 και 320 ίππους αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του Volvo XC60, η μάρκα υπόσχεται κορυφαία ποιότητα κατασκευής, πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και σύστημα πολυμέσων με νέα, βελτιωμένα γραφικά. Το νέο πολυτελές SUV της Volvo κάνει την πρεμιέρα του αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στο εργοστάσιο της μάρκας στο Τορσλάντα της Σουηδίας.

Get it on Google Play Download on the App Store