Νέα Volvo S60 και V60 Polestar με περισσότερο carbon

Η Volvo και το τμήματα επιδόσεών της Polestar, παρουσιάζει ένα νέο πακέτο εξωτερικής βελτίωσης για τα S60 και V60 Polestar, που τονίζει τον δυναμισμό και την αεροδυναμική τους, χρησιμοποιώντας νέα τμήματα στο αμάξωμα φτιαγμένα από ανθρακονήματα.

Διαβάστε ακόμα: Αναβάθμιση απόδοσης του Volvo XC60 από την Polestar

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο μοντέλα αποκτούν ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές και μια πίσω προσθήκη στην αεροτομή, τα οποία κατασκευάζονται από carbon. Με τις νέες αυτές αεροδυναμικές προσθήκες, τα S60 και V60 Polestar βελτιώνουν κατά 30% την προς τα κάτω πίεση του αέρα (downforce), με ευεργετικές επιδράσεις στην ευστάθειά τους.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα δεν σταματούν εκεί, αφού περιλαμβάνονται και νέες επενδύσεις για τους καθρέπτες από ανθρακονήματα, γυαλιστερές μαύρες ζάντες με νέο σχέδιο, ενώ στη γκάμα προστίθεται και έναν νέο μπλε μεταλλικό χρώμα.

Διαβάστε ακόμα: Στην Ελλάδα το νέο Volvo XC60 (τιμές-εξοπλισμός)

Περνώντας στο εσωτερικό των δύο μοντέλων, εκεί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα «απλά» Volvo S60 και V60 Polestar, αφού το μόνο που αλλάζει είναι η νέα ταπετσαρία για τα καθίσματα και οι μπλε ραφές. Αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση με νέα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερες 6πίστονες δαγκάνες της Brembo.

Στο πεδίο του κινητήρα, παραμένει χωρίς αλλαγές ο 2λιτρος twin-turbo των 367 ίππων (και 470 Nm ροπής), ο οποίος προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα για το S60, αλλά και σε 4,8 δευτερόλεπτα για το V60. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Volvo V60 Cross Country D4 190 hp auto

Η Volvo ανακοινώνει ότι η παραγωγή των δύο νέων εκδόσεων για τα S60 και V60 θα περιοριστεί σε μόνο 1.500 μονάδες. Κάθε μια από αυτές θα συνοδευτεί από μια ειδική πλακέτα αρίθμησης. Προς το παρόν οι τιμές δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Get it on Google Play Download on the App Store