Tο Volvo των τριών μοτέρ και των 600 ίππων (+video)

Η Polestar ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό ο επίσημος βελτιωτής των αυτοκινήτων της Volvo, μόνο που πλέον απογαλακτίζεται από την σουηδική μάρκα και τραβά τον δικό της δρόμο με το πρωτότυπο Polestar 1. To πρώτο της μοντέλο, όπως άλλωστε φανερώνει και η ονομασία…       

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει σε λακκούβα (+video)

Το Polestar 1 ουσιαστικά είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο καθώς εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρες αλλά και με βενζινοκινητήρα και θα είναι και το μοναδικό στην μελλοντική γκάμα της μάρκας, το οποίο θα έχει θερμικό μοτέρ, αφού όλα τα μελλοντικά μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Συγκεκριμένα, το Polestar 1 έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για τους πίσω τροχούς με απόδοση 218 ίππων και έναν 4κύλινδρος 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Drive-E με 382 ίππους για τους εμπρός τροχούς.

Η συνδυαστική ισχύς του είναι 600 ίπποι και 1.000 Nm ροπής. Η αυτονομία του αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας φτάνει στα 150 χλμ.

Φυσικά αν και η Polestar είναι πλέον αυτόνομη, το αυτοκίνητο που βλέπουμε δεν παύει να είναι ένα Volvo, καθώς παραπέμπει σχεδιαστικά στο Volvo Concept Coupe, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Platform Architecture).

Διαβάστε επίσης: Ποια από τις Audi, BMW, Mercedes είναι πρώτη;

Το Polestar 1 θα κατασκευάζεται στην Κίνα με ετήσιο ρυθμό παραγωγής της 500 μονάδες, ενώ θα παραχωρούνται διαδικτυακά σε συνδρομητές της μάρκας και στις πιο… παραδοσιακές αγορές θα ανοίξουν εκθέσεις της Polestar

Get it on Google Play Download on the App Store