Νίκη του Sebastien Ogier στο WRC Πορτογαλίας

Ο Ogier θριάμβευσε στο WRC Πορτογαλίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Mikko Hirvonen με το Ford Fiesta RS με 43,2 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Mads Ostberg με το Citroen DS3 με +29,2 δλ. Ο Γάλλος νικητής μετά από τέσσερις αγώνες (από τους 13 συνολικά της φετινής σεζόν) οδηγεί το πρωτάθλημα με 29 βαθμούς, ενώ η Volkswagen σημείωσε την όγδοη συνεχόμενη νίκη της ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Citroen από το 2011.

Ο Ogier άνοιξε το δρόμο από την Παρασκευή, πήρε το προβάδισμα και χθες το πρωί για να κάνει σήμερα μια καθαρή νίκη. Ο Hirvonen με τα μαλακά ελαστικά που φόρεσε δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του Ogier, ωστόσο όπως και ο Ostberg οδήγησε σωστά και με συνέπεια σε όλες τις διαδρομές.  

?τυχος ήταν ο Ott Tanak με το Ford Firesta RS, ο οποίος είχε βρεθεί στην τρίτη θέση με μόλις 11 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier, ωστόσο συνετρίβη το Σάββατο στη δεύτερη διαδρομή των 22,15 χιλιομέτρων, στο ίδιο σημείο όπου και ο Jari-Matti Latvala το 2009 έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε πλαγιά βάθους 200 μέτρων.

Από την ομάδα της Hyundai με το i20 WRC, o Thierry Neuville έχασε περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα λόγω σπασμένου ημιαξονίου, ο Juho Hanninen τερμάτισε όγδοος μετά από μια σειρά κλαταρισμένων ελαστικών, ενώ ο Dani Sordo εγκατέλειψε λίγα μέτρα μετά το service park λόγω σπασμένου ημιαξονίου και ενώ βρισκόταν στην 4η θέση.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί το Μάιο 8-11 στη νότια Αμερική στο Ράλι Αργεντινής. 

Get it on Google Play Download on the App Store