Υγραεριοκίνηση από την EuropeGAS

8

Η υγραεριοκίνηση έχει διαδοθεί πολύ και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, χάρη στη μεγάλη οικονομία σε κόστος καυσίμου. Η Europegas είναι μία από τις ηγετικές Ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής συστημάτων υγραεριοκίνησης, η οποία έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ευρώπη ως αντιπρόσωπος των εγχυτήρων ψεκασμού HANA.

Στην χώρα μας η Europegas εξυπηρετεί 300 περίπου συνεργεία σε όλη την Ελλάδα σε ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη και διάγνωση, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τόσο στην εγκατάσταση συστήματος για υγραεριοκίνηση, όσο και στην συντήρησή του.

Τι να γνωρίζετε πριν και μετά την τοποθέτηση κιτ υγραεριοκίνησης

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της EuropeGAS Hellas, κ. Αλέκο Σταχτούρη, ο οποίος μας απάντησε σε καίρια ερωτήματα σχετικά με πιθανά προβλήματα του LPG.

AGN: Κάθε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνονται τα service;

Α.Σ.: Θεωρούμε ότι κάθε 10.000 χλμ πρέπει να γίνεται αλλαγή φίλτρων, έλεγχος διαρροών, διαγνωστικός έλεγχος, αντικατάσταση φθαρμένων στοιχείων και σε όσες περιπτώσεις ενδείκνυται πλήρωση συστατικού προστασίας βαλβίδων. Κάθε 25.000 χλμ. – 30.000 χλμ. επισκευάζουμε τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας με ειδικό κιτ επισκευής και μικρομέτρηση και κατά περίπτωση αντικατάσταση μεμβράνων υποβιβαστή (πνεύμονα).

AGN: Χρειάζεται αλλαγή μπουζί στην τοποθέτηση LPG;

Α.Σ.: Ένας κινητήρας χρειάζεται αλλαγή μπουζί λίγο πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης πρέπει να γίνεται αλλαγή. Είναι πάντως δεδομένο ότι η καύση του υγραερίου απαιτεί «καλά ρεύματα» οπότε μπουζί, πολλαπλασιαστές, μπουζοκαλώδια πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

AGN: Ποια είναι τα είδη μπεκ και ποιες οι διαφορές τους;

Α.Σ.: Οι κλασσικού τύπου ηλεκτροβαλβίδες lpg/cng μπεκ χαλούν πολύ πιο γρήγορα και χάνουν την απόδοση τους δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν επισκευαστούν  με εδικό κιτ επισκευής και μικρομέτρηση, προβλήματα στην λειτουργία του κινητήρα. Φυσικά είναι πιο οικονομικές από τα μπεκ τύπου βενζίνης. Από την άλλη, τα τύπου βενζίνης σωληνοειδή μπεκ ψεκασμού(όπως τα Ηana) εξασφαλίζουν την ιδανική ποσότητα καυσίμου σε κάθε στιγμή λειτουργίας του κινητήρα. Έχουν υψηλή ποιότητα κατασκευής με 1,9 και 1,3 ohm αντίσταση πηνίου η οποία εγγυάται ότι το αέριο ψεκάζεται με την καλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Προβλήματα με χαμηλούς παλμούς και υψηλές καταναλώσεις δεν υπάρχουν. Έχουν εγγύηση για πάντα(100.000-200.000 χλμ. με υγραέριο) και το μόνο που μπορεί να χρειαστεί αν βρωμίσουν,είναι καθαρισμός στον υπέρηχο. Η τιμή τους είναι ακριβότερη από τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας αλλά προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση.

Δείτε ακόμα:

«Μυστικά» για τα μπεκ, μπουζί και πνεύμονες του κιτ LPG

Υγραεριοκίνηση – αεριοκίνηση: Εμπειρίες, οφέλη και φοβίες

EuropeGAS Hellas

Εμπόριο και Εγκατάσταση Συστημάτων Αεριοκίνησης

 Χάρτης: