Opel ADAM S




Το Opel ADAM μαζί με το νέο 1.0 Turbo κινητήρα των 90 και 115 ίππων και το ADAM Rocks αποκτά και μία νέα κορυφαία έκδοση με σπορτίφ προσανατολισμό, το ADAM S, το οποίο τροφοδοτείται με 1.4 Turbo κινητήρα 150 ίππων και φέρει επιπλέον μηχανικές τροποποιήσεις. Ξεκινώντας από το turbo μηχανικό σύνολο των 1.4  λίτρων ισχύος 150 ίππων και 220 Nm ροπής, εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ωστόσο η Opel δεν αναφέρει χρόνο στο 0-100 χλμ./ώρα. Ο 1.4 Turbo ECOTEC περιλαμβάνει διπλό μεταβλητό χρονισμό των εκκεντροφόρων για συνεχή μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγής, κοίλους εκκεντροφόρους, πλαστική πολλαπλή εξαγωγής και σύστημα start/stop.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο στήσιμο της ανάρτησης και τη ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης για πιο «κοφτερή» απόκριση, σε όλους τους τροχούς τοποθετήθηκαν δισκόφρενα OPC με κόκκινες δαγκάνες, ενώ οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάμετρο 18 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 225/35.

Εξωτερικά, εκτός από τις μεγάλες ζάντες τον σπορτίφ χαρακτήρα του Opel ADAM S ενισχύουν στοιχεία όπως η διχρωμία κόκκινου αμαξώματος με ανθρακί οροφή, η μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και οι επενδύσεις από carbon-look στους καθρέπτες και στην μπάρα της μάσκας. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα και στα μαρσπιέ, καθώς και μια οβάλ μεγάλη απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα τύπου μπάκετ δερμάτινα καθίσματα της Recaro, οι δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι, λεβιέ και χειρόφρενο και τα λογότυπα «S» με την κόκκινη και λευκή ρίγα στο ταμπλό και στις πόρτες.




Get it on Google Play Download on the App Store