Νέο Abarth 595 έτοιμο για την πίστα

 

Η Abarth θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα το νέο Abarth 595 Pista, το οποίο είναι μια ακόμη πιο σπορτίφ έκδοση του κορυφαίου Fiat 500, με ειδικές επεμβάσεις που προσφέρουν στον ιδιοκτήτη του τη δυνατότητα να απολαύσει περισσότερο το αυτοκίνητο σε μια πίστα.

Το νέο Abarth 595 Pista διαθέτει τον 1.400άρη T-Jet (turbo) βενζινοκινητήρα της Fiat με 160 άλογα ισχύος και 230 Nm ροπής στις 3.000 στροφές, ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το μοτέρ αυτό προσδίδει αρκετά γρήγορα νούμερα επιταχύνσεων, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 7,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 216 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Abarth 124 Spider 170 hp AT

Παράλληλα, η Abarth έχει προσδώσει στο αυτοκίνητο αναβαθμισμένα φρένα με τρυπητούς αεριζόμενους δίσκους 284 χλστ. εμπρός και 240 χλστ. πίσω, πιο σπορ πίσω ανάρτηση από την Koni, την περίφημη Record Monza εξάτμιση με 4 απολήξεις στο πίσω μέρος, αλλά και 17 ιντσών ματ μαύρες ζάντες αλουμινίου.

H Abarth εφοδιάζει επίσης το 595 Pista με σύστημα τηλεμετρίας, τα δεδομένα του οποίου απεικονίζονται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων UConnect. Το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα «φόρτωσης» μιας σειράς από γνωστών πιστών παγκοσμίως με πλήρη χάρτη, ώστε εάν βρεθεί εκεί ο οδηγός του αυτοκινήτου να μπορεί να καταγράψει onboardτους χρόνους του. Παράλληλα, το σύστημα παρέχει και tips, για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το γυρολόγιό του.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα μοιάζει το νέο Fiat Punto

Οι αλλαγές στο νέο Abarth 595 Pista ολοκληρώνονται με τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος πίσω διαχύτη και εμπρόσθιου κάτω τμήματος προφυλακτήρα, αλλά και δαγκάνες φρένων σε μαύρο, κόκκινο ή κίτρινο χρώμα. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα που μπορούν να παραγγελθούν με υφασμάτινη ή δερμάτινη επένδυση.

Get it on Google Play Download on the App Store