Νέο επετειακό Abarth 695 Rivale 1.4 λτ. Turbo 180 PS (+video)

Η Abarth σε συνεργασία με την ιστορική εταιρεία στον τομέα της ναυτιλίας Riva σχεδίασαν τη νέα ειδική έκδοση του 695 Rivale, η οποία θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό σε εκδόσεις hatchback ή cabrio. Παράλληλα, για τον εορτασμό των 175 χρόνων της, έχει δημιουργηθεί μια ακόμα έκδοση, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, το νέο 695 Rivale 175th Anniversary, με ακόμα περισσότερες στιλιστικές λεπτομέρειες.

Το μίνι δυναμικό και στιλάτο Abarth είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην αποκλειστική διχρωμία του αμαξώματος μπλε και γκρι Riva, με τα δύο χρώματα να χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή aquamarine, που θυμίζει την “ίσαλο γραμμή” στα σκάφη. Ξεχωριστά του στοιχεία αποτελούν ακόμα το χρωμιωμένο φινίρισμα στις λαβές, το λογότυπο “695 Rivale” στην πόρτα αποσκευών και στους πίσω προφυλακτήρες, το χρωμιωμένο διακοσμητικό ένθετο στην πόρτα αποσκευών, όλα εμπνευσμένα από τους αεραγωγούς στα πιο σύγχρονα σκάφη της σειράς Riva.

Την κίνηση του Abarth 695 Rivale αναλαμβάνει το 1.4 λτ. turbo μηχανικό σύνολο απόδοσης 180 ίππων και με ροπή 250 Nm, το οποίο επιταχύνει το αμάξωμα των 1.045 κιλών από 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ./ώρα.
 
Στο εσωτερικό του 695 Rivale διακρίνονται τα μπλε δερμάτινα καθίσματα και τα μπλε πάνελ θυρών, τα μαύρα πατάκια με μπλε ένθετα και το ταμπλό από ανθρακόνημα ή μαόνι. Παράλληλα, παρέχεται και το πακέτο “Μαόνι” για ακόμα πιο έντονη εμπειρία Riva, όπου περιλαμβάνεται η διακοσμητική φάσα στο ταμπλό, το δερμάτινο τιμόνι σε διχρωμία μπλε-μαύρο, όπου υπάρχει και το σήμα σε ξύλινη βάση, το μπλε δερμάτινο κάλυμμα του πίνακα οργάνων, το ξύλινο πόμολο λεβιέ ταχυτήτων και η ξύλινη πινακίδα. Θα υπάρχει επίσης χειρόγραφη αριθμημένη πινακίδα, στην οποία θα μπορεί να τυπωθεί, κατόπιν αιτήματος, το όνομα του σκάφους του ιδιοκτήτη.

Στα τεχνολογικά προτερήματα του μοντέλου περιλαμβάνεται το στάνταρ σύστημα infotainment UconnectTM με HD οθόνη αφής 7 ιντσών. Ταυτόχρονα, ο γνήσιος χαρακτήρας της Abarth διακρίνεται μέσα από το σύστημα εξάτμισης Akrapović με απολήξεις εξάτμισης από ανθρακόνημα, τα φρένα Brembo με μαύρες τετραπίστονες monoblock δαγκάνες εμπρός, τις ζάντες αλουμινίου Supersport 17 ιντσών με ειδικό γυαλιστερό γκρι φινίρισμα, καθώς και την ανάρτηση Abarth by Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).
 
Το 695 Rivale 175th Anniversary, το οποίο θα διατεθεί σε 175 hatchback και 175 cabrio διαθέτει χειροποίητες λεπτομέρειες όπως τα δερμάτινα καθίσματα σε διχρωμία μπλε-μαύρο με ειδικές χειροποίητες ραφές και το επετειακό λογότυπο ραμμένο στο προσκέφαλο, την ανθρακονημάτινη οθόνη του πίνακα οργάνων με μεταξοτυπία και ειδικό λογότυπο, την ειδική αριθμημένη πινακίδα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και το επετειακό σήμα στην εξωτερική κολώνα. Επίσης, οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διαθέτουν ιδιαίτερη σχεδίαση.

Διαβάστε ακόμα:

Fiat 500 Giannini με 350 άλογα και πίσω κίνηση (+video)

Έτσι βάφει ματ το Abarth 124 Spider η Fiat (+video)

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store