Νέα Abarth 595 με αισθητικές και μηχανικές βελτιώσεις

Η Abarth αναβαθμίζει την γκάμα των μοντέλων 595 τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνικά, προσφέροντας ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και περισσότερη ισχύ. Διαθέσιμα σε hatchback και cabrio, τα νέα Abarth 595 προσφέρονται σε τρία εξοπλιστικά επίπεδα (595, 595 Turismo και 595 Competizione) και σε τρεις εκδόσεις ισχύος έως 180 ίππους.

Εξωτερικά, τα ανανεωμένα μίνι «πυραυλάκια» ξεχωρίζουν από το ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω άκρο, μέσω των νέων φωτιστικών σωμάτων και προφυλακτήρων. Επίσης, ο νέος μεγαλύτερος εμπρός αεραγωγός εξασφαλίζει περισσότερη παροχή αέρα στον κινητήρα βελτιώνοντας την ψύξη. Νέες είναι και οι 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου Granturismo (στάνταρ στην έκδοση 595 Turismo, οι οποίες είναι κατά 7% ελαφρύτερες και παρέχουν 50% καλύτερο εξαερισμό για τα φρένα.

Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό, όπως είναι η νέα κονσόλα, ο πίνακας οργάνων και το flat bottom τιμόνι. Παράλληλα νέα υλικά όπως αλκαντάρα και διακοσμητικά από ανθρακόνημα ενισχύουν το σπορτίφ προφίλ του αυτοκινήτου. Πολλοί είναι και οι χρωματικοί συνδυασμοί, ενώ το 595 Competizione εξοπλίζεται με μπάκετ καθίσματα.

Στους κινητήρες, ο 1.4 T-jet που εφοδιάζει τις εκδόσεις 595 και 595 Turismo αποδίδει 145 ίππους και 206 Nm ροπής και 165 ίππους με 230 Nm ροπής. Και στα δύο η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 5 ίππους, ενώ το ισχυρότερο διαθέτει τουρμπίνα της Garrett. Πιο δυνατό παραμένει το 595 Competizione με τους 180 ίππους, που επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 5τάχυο μηχανικό κιβώτιο ή με το σειριακό με paddles στο τιμόνι.

Για τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά φροντίζουν το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.) τα αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) στα 595 Turismo και 595 Competizione και το σύστημα φρένων της Brembo με 4πίστονες αλουμινένιες δαγκάνες και διάτρητους δίσκους.

Get it on Google Play Download on the App Store