Αυτοκίνητα με χαμηλό τεκμήριο και μηδενικά τέλη




>

Από τα πιο σημαντικά οικονομικά «βάρη» σε ένα αυτοκίνητο είναι το τεκμήριο διαβίωσης, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσον αφορά στο τεκμήριο το χαμηλότερο ανέρχεται στις 4.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα με 1η άδεια κυκλοφορίας μέσα στην τελευταία 5ετία (δείτε αναλυτικά εδώ τα ποσά) και αφορά μοντέλα με κινητήρες έως 1.200 κ.εκ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες για παράδειγμα 1.2 λίτρων ανήκουν σε αυτή την κλίμακα, αφού υπάρχουν μοντέλα 1.2 λίτρων με κυβισμό άνω των 1.200 κ.εκ. (π.χ. Fiat – Lancia 1.2 λτ. με 1.242 κ.εκ., Chevrolet Spark/Aveo 1.2 λτ. με 1.208 κ.εκ., 1.206 κ.εκ., Hyundai – Kia 1.2 λτ. με 1.248 κ.εκ. κ.λπ.).

Αυτές τις μέρες μάλιστα έχουν φουντώσει διάφορες φημολογίες περί μείωσης των τελών κυκλοφορίας από 20-30%, κάτι που σίγουρα αν τελικά γίνει πραγματικότητα θα δώσει μια ανάσα σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων, ωστόσο μέχρι να ψηφιστεί από την κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρούμε επιφυλάξεις, αφού όπως λέει μια γνωστή παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι».

Στο αφιέρωμα λοιπόν που ακολουθεί συγκεντρώσαμε όλα τα αυτοκίνητα της Ελληνικής αγοράς με κινητήρες μέχρι 1.200 κ.εκ. (σχεδόν 100 μοντέλα), πολλά από τα οποία παράλληλα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και έτσι προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο όφελος.

Πατήστε εδώ για να δείτε και τα 100 μοντέλα




Get it on Google Play Download on the App Store