Το αυτοκίνητο πρότυπο στις 14.990 ευρώ

Στην αγορά του αυτοκινήτου υπάρχουν πλέον τόσες επιλογές μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες, όπου πραγματικά μπορεί κανείς να φτάσει σε σημείο που να μην ξέρει ποιο να επιλέξει. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά οχήματα, όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Όπως σε όλα τα προϊόντα, έτσι και στα αυτοκίνητα υπάρχουν εκείνα που ξεχωρίζουν έναντι των υπολοίπων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το ποσό των 14.990 ευρώ αυτό που κάνει τη διαφορά και αποτελεί ένα πολύ ολοκληρωμένο σύνολο σε άκρως ανταγωνιστική τιμή, είναι το νέο i20 1.0 T-GDI 100 Exclusive. Με αιχμηρό σχεδιασμό και ένα δυναμικό εμπρός άκρο που τραβάει τα βλέμματα, πλουσιοπάροχο εσωτερικό, πληρέστατο εξοπλισμό και ιδανικό κινητήρα, το μικρό Hyundai έχει όλα τα εφόδια για να κερδίσει τον αγοραστή.

Ευρύχωρο και γεροδεμένο εσωτερικό

Όπως εξωτερικά, έτσι και στο εσωτερικό του, το νέο i20 δεν έχει καμία ομοιότητα με το παρελθόν. Μοντέρνα αισθητική, συνδυασμένη με τις απαραίτητες πλέον ψηφιακές οθόνες. Μία 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μία ακόμα 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Την πολύ καλή εικόνα του εσωτερικού τονίζει η προσοχή που έχει δοθεί στις ενώσεις μεταξύ των διαφόρων επιφανειών και στο γερό δέσιμο μεταξύ τους. Στα σημαντικά προσόντα του αυτοκινήτου ανήκουν και οι πολύ άνετοι χώροι για τους επιβάτες, καθώς και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων. Μαζί με όλα αυτά προσθέστε και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένα από τα κύρια στοιχεία του εξοπλισμού της συγκεκριμένης έκδοσης:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού & επιλογέα ταχυτήτων
  • Αυτόματη ενεργοποίηση/σβήσιμο μεσαίας σκάλας φώτων
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Εργοστασιακοί πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος με μπουτόν απενεργοποίησης
  • Πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
  • Έγχρωμη οθόνη αφής Display Audio 8 ιντσών, Radio-Mp3, 4 ηχεία & tweeter

Ευχάριστο και άνετο στην οδήγηση

Κάτω από το ανάγλυφο εμπρός καπό του i20 φιλοξενείται ο 3κύλινδρος 1.000άρης T-GDi Smartstream G, ισχύος 100 ίππων στις 4.500 σ.α.λ. και με ροπή 172 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την ισορροπημένη λειτουργία, το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και τη γραμμική απόδοση, συνεργάζεται με ένα εύχρηστο μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Το βάρους 1.065 κιλών Hyundai επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 188 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις (WLTP), η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται στα 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 118 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Επιπλέον, υπάρχουν οι επιλογές με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και το iMT μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT, καθώς και πιο ισχυρή έκδοση 120 ίππων.

Ο αξιόλογος κινητήρας πλαισιώνεται και από ένα πολύ καλά στημένο αυτοκίνητο, το οποίο δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου οχήματος. Γεγονός που συμβάλλουν η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, το στιβαρό πλαίσιο και οι αναρτήσεις με την -όσο πρέπει- σφιχτή ρύθμιση. Το τιμόνι είναι άμεσο στις εντολές του οδηγού, ενώ τα φρένα με τους δίσκους σε όλους τους τροχούς είναι ότι πρέπει για το αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store