Το φθηνότερο αυτοκίνητο με 0€ τέλη κυκλοφορίας

Κάθε αυτοκίνητο με το που βγαίνει από την έκθεση της αντιπροσωπείας και διανύει τα πρώτα του χιλιόμετρα, αυτομάτως επιβαρύνεται με διάφορα έξοδα, όπως είναι καύσιμα, ασφάλιστρα, service και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Κάποια μοντέλα γλιτώνουν το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας, γιατί εκπέμπουν κάτω από 90 γρ./χλμ. CO2. Όμως τα περισσότερα με αυτό το προνόμιο είναι συνήθως ακριβά, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ντίζελ, υβριδικά, ηλεκτρικά και plug-in hybrid.

Δείτε ακόμα: Ποιο αυτοκίνητο πωλείται τώρα κοψοχρονιά;

Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση στον κανόνα, και πρόκειται για το Fiat Panda με το νέο κινητήρα 1.0 λτ. Hybrid. Με εκπομπές CO2 89 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα πρόκειται για το φθηνότερο υβριδικό αυτοκίνητο, καθώς και το πιο οικονομικό σε τιμή που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Σε συνδυασμό και με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,0 λτ./100 χλμ.), το Fiat Panda 1.0 Hybrid αποτελεί τον ορισμό της οικονομίας στη χρήση αλλά και στην αγορά, αφού πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 11.400 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 450 ευρώ).

Στον εξοπλισμό του Fiat Panda 1.0 Easy Hybrid διατίθενται στάνταρ ESP, 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα με MP3, Bluetooth, USB και AUX, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι κ.λπ. Κοινώς, ότι χρειάζεται κανείς για να έχει τις βασικές ανέσεις και συστήματα ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το ήπιο υβριδικό σύστημα της Fiat συνδυάζει το νέο ατμοσφαιρικό HyFly βενζινοκινητήρα του 1.0 λτ. με τον ηλεκτροκινητήρα BSG (Belt integrated Starter Generator). Το 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 999 κ.εκ. με το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και την πολιτισμένη λειτουργία, αποδίδει 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα εύχρηστο 6τάχυτο κιβώτιο και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ. και τελική ταχύτητα 164 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου υψηλής απόδοσης και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου.

Τα Fiat Panda Hybrid -όπως και το σύνολο των μοντέλων της Fiat- καλύπτονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χλμ., καθώς και με αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν κάλυψη οδικής βοήθειας.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat Panda 1.0 70hp Hybrid

Get it on Google Play Download on the App Store