Ντίζελ προσιτή πολυτέλεια για αστεράτους οδηγούς

Οι περισσότεροι που βολιδοσκοπούν την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, θέτουν ως προτεραιότητα την οικονομία κατά την κίνηση, ενώ θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους και πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας. Βέβαια υπάρχει και μια μερίδα αγοραστών που επιθυμούν το μελλοντικό τους αυτοκίνητο να έχει όλα τα προαναφερθέντα, αλλά και να είναι πολυτελές. Δύσκολη εξίσωση για επίλυση θα σκεφτείτε κάποιοι, αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο, αρκεί να ξέρετε που να κοιτάξετε.

Μια μάρκα που έχει ταυτιστεί με την πολυτέλεια και την ασφάλεια, δεν είναι άλλη από τη Mercedes! Ένα από τα αυτοκίνητά της που συνδυάζει τα προαναφερθέντα είναι η νέα A-Class και πιο συγκεκριμένα η diesel έκδοση της, η Α 180 d με τιμή που ξεκινάει από 27.566 ευρώ για το hatchback αμάξωμα και από 28.449 ευρώ για το sedan. Σε επίπεδο εξοπλισμού δεν θα συναντήσετε την παραμικρή έλλειψη αφού θα έχετε στη διάθεσή σας: 7 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα πολυμέσων MBUX με οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα κλιματισμού, κάμερα οπισθοπορείας, sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, Dynamic Select, Cruise control, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.α.

Όμορφη & προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια!

Σε επίπεδο σχεδιασμού, οι άνθρωποι της Mercedes έκαναν πάλι το θαύμα τους, μιας και δημιούργησαν ένα δυναμικό και νεανικό παράλληλα αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικά της αισθητικά γνωρίσματα αποτελούν το χαμηλό ρύγχος, οι λεπτοί προβολείς, το σφηνοειδές της προφίλ και το σπορτίφ πίσω άκρο με τα φανάρια σε σχήμα σταγόνας.

Εξίσου ευχάριστη αίσθηση σου δίνει κι ο σχεδιασμός του εσωτερικού! Εκεί θα εστιάσετε στις οθόνες του ταμπλό, όπου στην αρχική έκδοση εξοπλίζεται με δύο οθόνες 7 ιντσών (μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το MBUX), ενώ προαιρετικά διατίθενται δύο μεγαλύτερες 10,25 ιντσών, οι οποίες ταιριάζουν ιδανικά στο αυτοκίνητο. Για την κατασκευής μιας Mercedes τι να πούμε; Η ποιότητα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και δεν θα έχετε το παραμικρό παράπονο, αφού έχει γίνει χρήση αφρώδους υλικού σε ολόκληρο το ταμπλό και στο πάνω μέρος των εμπρός θυρών. Επίσης το φινίρισμα είναι προσεγμένο, όπως και η στιβαρή συναρμογή. Όσον αφορά τους χώρους, τέσσερις επιβάτες θα φιλοξενούν με άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 370 λίτρα (420 λτ. χωρητικότητας έχει το sedan αμάξωμα) και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Μεστός κι ολιγαρκής κινητήρας

Κάτω από το καπό της Mercedes A 180 d τοποθετείται ο diesel κινητήρας με χωρητικότητα 1.461 κ.εκ. με ισχύ 116 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και με πλουσιοπάροχη ροπή 260 Nm, διαθέσιμα από τις 1.750 – 2.750 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζεται από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, με τη δύναμη να καταλήγει στον εμπρόσθιο άξονα. Η επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 202 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 4,8 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 127 γρ./χλμ.

Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε με την A 180 d θα νιώσετε σιγουριά κι ασφάλεια. Η ποιότητα κύλισης είναι άψογη, με το πάτημα του αυτοκινήτου να είναι στιβαρό κι ευθύβολο, ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσει εύκολα στους ανοιχτούς δρόμους. Αντίστοιχα και σε διαδρομές με στροφές, τα περιθώρια πρόσφυσης είναι υψηλά, ενώ ο οδηγός έχει τον έλεγχο από το τιμόνι με την πολύ καλή αίσθηση. Μέσω του Dynamic Select με τις ρυθμίσεις Eco, Comfort, Sport και Individual διαμορφώνεται η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού, η σκληρότητα των αναρτήσεων και το βάρος του τιμονιού.

Get it on Google Play Download on the App Store