Οικονομικό ντίζελ αυτοκίνητο για πολλά Like!

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου μπορεί να έχουν λιγοστέψει, όμως παραμένουν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, λόγω της αδιαμφισβήτητης οικονομίας που προσφέρουν στις μετακινήσεις. Ειδικά όσοι καλύπτουν καθημερινά μακρινές αποστάσεις και έχουν ως βασικές προτεραιότητες την αυτονομία και το χαμηλό κόστος σε καύσιμο, τότε ένα ντίζελ μοντέλο είναι η κατάλληλη λύση.

Όταν στα κύρια ζητούμενα ανήκουν ακόμα η προσιτή τιμή αγοράς, ο δυναμικός σχεδιασμός και η πολύ καλή οδική συμπεριφορά, τότε οι επιλογές περιορίζονται ακόμα περισσότερο στη μικρή κατηγορία. Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, μπορεί να βρει ο υποψήφιος αγοραστής στο πολύ δημοφιλές «αιλουροειδές», το νέο Peugeot 208. Στην αρχική έκδοση Like με τον γνωστό και καταξιωμένο πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi, κοστίζει από 17.500 ευρώ και περιλαμβάνει τον εξής εξοπλισμό:

6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης, προειδοποίηση και διόρθωση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, αναγνώριση ορίου ταχύτητας, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, οθόνη αφής 5 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και air condition.

O 1.500άρης ντίζελ ταιριάζει ιδανικά στο σπορτίφ και ανάγλυφο αμάξωμα του 208, αφού του χαρίζει σβέλτες επιδόσεις, διαθέτει πολιτισμένη λειτουργία και είναι ολιγαρκές σε καύσιμο. Οι 100 ίπποι στις 3.500 σ.α.λ. και η μπόλικη ροπή των 250 Nm στις 1.750 σ.α.λ. είναι αρκετά για να κινήσουν άνετα το 208, σε κάθε διαδρομή. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 188 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 4,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 105 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Εκτός από σβέλτο και οικονομικό, το 208 είναι ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το βλέπεις, να είσαι μέσα σε αυτό, αλλά και να το οδηγείς. Οι μηχανικοί της Peugeot έχουν επιτύχει μια ιδανική ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Το στιβαρό πλαίσιο σε συνδυασμό με τις κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις προσφέρουν πολύ καλό κράτημα στις ευθείες και στις στροφές, όπου το 208 ακολουθεί πιστά και αδιαμαρτύρητα τις εντολές του οδηγού. Την ίδια στιγμή κρατά ξεκούραστους τους επιβάτες του, καθώς φιλτράρει αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων.

Μαζί με όλα αυτά, πολλά… Like παίρνει και το εσωτερικό του με τον ευφάνταστο σχεδιασμό και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Το ταμπλό με το μαλακό υλικό στο άνω τμήμα του χωρίζεται σε τρία επίπεδα, ενώ το μικρής διαμέτρου τιμόνι ενισχύει το σπορτίφ προφίλ του αυτοκινήτου. Ικανοποιητικοί από την πλευρά τους είναι οι χώροι και ακόμα περισσότερο το μεγάλο (για την κατηγορία) πορτ μπαγκάζ των 311 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store