Suzuki Ignis Hybrid: Το πιο οικονομικό υβριδικό!

Το κόστος αγοράς και χρήσης ενός αυτοκινήτου αποτελεί από τους σημαντικότερους τομείς που εξετάζει ο αγοραστής και θα τον επηρεάσει στην τελική του επιλογή. Για όσους λοιπόν αναζητούν τη μέγιστη δυνατή οικονομία, τότε το νέο Suzuki Ignis Hybrid είναι μονόδρομος, καθώς πρόκειται για το πιο οικονομικό υβριδικό αυτοκίνητο στην αγορά.

Δείτε ακόμη: Suzuki Green. Καινοτομίες για το περιβάλλον!

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG) και μιας υψηλής απόδοσης μπαταρία ιόντων λιθίου. Πρόκειται για ένα βέλτιστο υβριδικό σύστημα για μικρά αυτοκίνητα, σχεδιασμένα να προσφέρουν όχι μόνο οικονομία στην κατανάλωση των καυσίμων, αλλά επιπλέον εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους.

Το Suzuki Ignis Hybrid πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 12.190 ευρώ στην αρχική έκδοση GL και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, ράδιο CD MP3, Bluetooth, αυτόματη λειτουργία φώτων κ.λπ. Ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή έχει και η αμέσως επόμενη έκδοση GL+ (13.380 ευρώ) με επιπλέον ρυθμιζόμενο καθ’ύψος κάθισμα οδηγού, συρόμενο και διαιρούμενο πίσω κάθισμα, φιμέ πίσω παράθυρα, ράγες οροφής, ζάντες αλουμινίου (175/60 R16), οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και πολλά ακόμη. Κορυφαία εξοπλιστική έκδοση είναι η GLX (14.730 ευρώ) με τους προβολείς LED, τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, το σύστημα keyless, τον αυτόματο κλιματισμό και τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και αυτόματου φρεναρίσματος.

Δείτε ακόμη: Suzuki Swift 1.2 Dualjet «έκαψε» 3,85 λτ./100 χλμ.!

Την κίνηση του υβριδικού Ignis αναλαμβάνει ο αποδοτικός, οικονομικός και με ιδιαίτερα ομαλή λειτουργία, 4κύλινδρος κινητήρας 1.2 λτ. Dualjet. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 90 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 120 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Το Ignis 1.2 λτ. Hybrid επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 98 γρ./χλμ.

Επιπλέον, το Suzuki Ignis Hybrid, εκτός από τη μεγάλη οικονομία που προσφέρει, ξεχωρίζει για την εξαιρετική του ευελιξία και φιλικότητα στην οδήγηση και το ευρύχωρο και ποιοτικό του εσωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ignis Hybrid προσφέρεται και με την τετρακίνηση AllGrip, σε τιμές που ξεκινούν από 13.780 ευρώ (το μοναδικό μίνι υβριδικό 4×4).

Δείτε ακόμη: Νέο κατάστημα Suzuki Σφακιανάκης στο Γέρακα

Get it on Google Play Download on the App Store