Φουλ σουίτα ασφαλείας με 11.490 ευρώ

Ένα από τα κυριότερα μελήματα των κατασκευαστών στα σύγχρονα αυτοκίνητα που δημιουργούν, είναι να τα εξοπλίζουν με πλήθος συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Αυτό γίνεται ως μια προσπάθεια να μειωθούν (με τελικό στόχο να μηδενιστούν) τα τροχαία ατυχήματα, η πλειοψηφία των οποίων γίνεται από την αμέλεια, αλλά και την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του οδηγού.

Πληθώρα τέτοιων συστημάτων ασφαλείας είχαμε συνηθίσει να ενσωματώνονται σε premium μοντέλα. Πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα και μικρότερων κατηγοριών διαθέτουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως αυτόνομη πέδηση, σύστημα υποβοήθησης και διατήρησης λωρίδας και αρκετά ακόμα. Τεχνολογίες που σίγουρα δεν περιμένεις να τις δεις στάνταρ σε μίνι μοντέλα προφανώς για λόγους κόστους. Λαμπρή εξαίρεση όμως αποτελεί η Hyundai, η οποία εξοπλίζει το i10 με μια πλήρη σουίτα ασφαλείας! Αυτή περιλαμβάνει τα εξής συστήματα:

  • Αυτόνομη πέδηση
  • Προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης
  • Περιοριστή ταχύτητας
  • Cruise control
  • Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα

Ο βασικός εξοπλισμός πέρα των συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει επίσης:

  • 6 αερόσακους
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Αir condition
  • Αυτόματα φώτα

Εξίσου σημαντική είναι όμως κι η προσθήκη του συστήματος E-Call, με το Hyundai i10 να είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας που προσφέρει τη δυνατότητα κλήσης του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, χωρίς να έχετε τηλέφωνο μαζί σας, αν τυχόν βρεθείτε σε μία απρόβλεπτη περίσταση. Κι όλα τα παραπάνω προσφέρονται σε άκρως προσιτή τιμή, αφού στην αρχική έκδοση Fresh, το Hyundai i10 προσφέρεται από τα 11.490 ευρώ! Άκρως δελεαστική επιλογή είναι κι η επόμενη έκδοση Style με τιμή από 12.290 ευρώ, που προσφέρει επιπλέον σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας κ.λπ. Προσθέστε ακόμα πως όλα τα i10 συνοδεύονται με εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών απεριορίστων χιλιομέτρων, συν 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν ετήσιο τεχνικό έλεγχο.

Το πιο δυναμικό μίνι της αγοράς!

To Hyundai i10 είναι αναμφίβολα το πιο όμορφο μίνι Hyundai που έχει παρουσιαστεί ποτέ και ίσως, το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Ξεχωρίζει με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τη μεγάλη κυματοειδή μάσκα με τα ενσωματωμένα στρογγυλά φώτα LED ημέρας, το τοξοειδές σχήμα της οροφής, το λογότυπο «i10» στις πίσω κολόνες και με τις οριζόντιες γραμμές στο πίσω άκρο που τονίζουν το πλάτος.

Πλήρης γκάμα κινητήρων

Πέρα από το δυναμικό παρουσιαστικό το Hyundai i10 ικανοποιεί και με την γκάμα των μηχανικών του συνόλων. Διαθέσιμοι λοιπόν είναι οι αποδοτικοί κινητήρες 1.0 & 1.2 λίτρων με ισχύ που αγγίζει τους 67 και 84 ίππους αντίστοιχα. Κορυφαίος είναι ο 1.000άρης τούρμπο με 100 ίππους, στην πιο σπορ έκδοση N Line. Στην πιο οικονομική έκδοση συναντάμε τον 3κύλινδρο, ατμοσφαιρικό 1.0 MPI με δύναμη 67 ίππων και 96 Νm ροπής. Το μοτέρ αυτό διαθέτει διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλήςδιπλό συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων και αλουμινένιο μπλοκ και ξεχωρίζει για τη ραφιναρισμένη λειτουργία. Για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 15 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 156 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 5,0-5,5 λτ./100 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο μετρήσεων WLTP, με τις εκπομπές ρύπων να βρίσκονται στα 111 γρ./χλμ., νούμερο που συνεπάγεται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Προσεγμένο σε ποιότητα κι άνετο εσωτερικό

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και το εσωτερικό του νέου i10, μιας και εντυπωσιάζει με τη προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, την άριστη εργονομία και την πρακτικότητα που προσφέρει. Από πλευράς χώρων, το i10 μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα ενήλικα άτομα. Όσο για τις αποσκευές, τα 252 λτ. είναι αρκετά για τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και για μια εκδρομή.

Ευέλικτο και εύκολο στην οδήγηση

Τις εντυπώσεις κερδίζει και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς το Hyundai i10, προσφέροντας πολύ καλή ποιότητα κύλισης, συνδυαστικά με την αποτελεσματική λειτουργία των αναρτήσεων και τη στιβαρότητα του πλαισίου. Παράλληλα, η ευελιξία που παρέχει και η ευκολία στους χειρισμούς, θα κάνουν τον οδηγό να το αγαπήσει ακόμα περισσότερο στις αστικές διαδρομές. Ταυτόχρονα, το μίνι Hyundai τα καταφέρνει πολύ καλά και σε ανοιχτούς δρόμους, όπου είναι σταθερό και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Get it on Google Play Download on the App Store