Full extra αυτοκίνητο με 14.890 ευρώ

Τα προηγούμενα χρόνια όταν ακούγαμε για ένα full extra αυτοκίνητο, αμέσως σκεφτόμασταν ότι θα κόστιζε μια μικρή περιουσία. Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία εντασσόταν το μοντέλο.

Όμως στη σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου, όπου οι κατασκευαστές προσφέρουν ποιοτικά και πλούσια εξοπλισμένα αυτοκίνητα, υπάρχει μια εταιρεία που φροντίζει να δώσει το κάτι παραπάνω στα μοντέλα της, κάνοντας την απόκτησή τους ακόμα δελεαστικότερη. Ο λόγος για την Kia και το προσφάτως ανανεωμένο Rio, που συναρπάζει τόσο με το όμορφο παρουσιαστικό του, όσο και με τον εξοπλισμό που ενσωματώνει. Η έκδοση GL Optimum ADAS, με τον 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων προσφέρεται από 14.890 ευρώ και ξεχωρίζει με τον full extra εξοπλισμό που ενσωματώνει. Πρόσθετη και σημαντική αξία αποτελούν και τα 7 χρόνια εργοστασιακής και μεταβιβάσιμης εγγύησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος αγοραστής απολαμβάνει:

  • 6 αερόσακους
  • Air condition
  • Σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόνομο φρενάρισμα και σύστημα αναγνώρισης οχημάτων
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ασφαλούς απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού
  • Σύστημα αυτόματης εναλλαγής από φώτα πορείας (μεγάλα) σε φώτα διασταυρώσεως (μεσαία)
  • Κάμερα οπισθοπορείας με έγχρωμη απεικόνιση και καθοδήγηση πορείας
  • Cruise control & Speed limiter
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι
  • Ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών

Με ευρωπαϊκό αέρα!

Το Kia Rio προσφέρεται στους υποψήφιους αγοραστές του με έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό, αποτέλεσμα της δουλειάς των σχεδιαστικών κέντρων της μάρκας στη Γερμανία και τις Η.Π.Α. (Καλιφόρνια). Η εμφάνιση του Rio είναι εξαιρετικά δυναμική χάρη στο νευρώδες αμάξωμα, με τα επιθετικά φώτα και τη χαρακτηριστική μάσκα Tiger Nose! Όσον αφορά στις διαστάσεις του, το μήκος του είναι 4.065 χλστ., το πλάτος του 1.725 χλστ. το ύψος του 1.450 χλστ. και το μεταξόνιό του είναι 2.580 χλστ.

Ποιότητα κι ευρυχωρία

Θετικές εντυπώσεις αφήνει όμως κι η καμπίνα του Kia Rio. Τα υλικά που έχουν επιλεγεί είναι ποιοτικά κι αντίστοιχα στιβαρό είναι και το μεταξύ τους δέσιμο, που σε πείθει ότι θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Στο ανώτερο σημείο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα infotainment, ενώ κανένα παράπονο δεν θα έχει οδηγός κι από τον πίνακα οργάνων που προσφέρει άφθονη πληροφόρηση. Σε επίπεδο χώρων τώρα, οι επιβάτες θα βολευτούν με άνεση, όπως κι οι αποσκευές τους, στο πορτ μπαγκάζ χωρητικότητας 325 λίτρων.

Ικανοποιεί σε απόδοση κι οικονομία ο 1.200άρης!

Καλός είναι κι ο αξιόπιστος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων, η ισχύς του οποίου αγγίζει τα 84 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και η ροπή τα 118 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Και μην σας φαίνονται μικρά τα νούμερα, στην πράξη το Rio κινείται σβέλτα και το κυριότερο χωρίς να καταναλώνει υπερβολικά, μιας και η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι στα 5,2 – 6,0 λτ./100 χλμ.! Ο κινητήρας έχει καλό τράβηγμα και ελαστικότητα σε ρυθμούς πόλης, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 13,1 δλ., και την τελική να αγγίζει τα 173 χλμ./ώρα. Οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 118 έως 136 γρ./χλμ. (0-87,04 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Σημαντική βοήθεια έχει ο κινητήρας και από το σφιχτά κλιμακούμενο 5τάχυτο κιβώτιο που κατορθώνει να αναδεικνύει τις αρετές του μηχανικού συνόλου.

Άνετο κι εμπνέει σιγουριά σε κάθε διαδρομή!

Από τα πρώτα μέτρα που θα διανύσει ο οδηγός του Kia Rio, θα ενθουσιαστεί με την ισορροπία που προσφέρει η ανάρτηση, μεταξύ άνεσης και σταθερότητας σε κάθε ταχύτητα. Ο συνδυασμός γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτος πίσω, φιλτράρει τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, δίχως χτυπήματα και κραδασμούς να εισχωρούν στο εσωτερικό. Στον αυτοκινητόδρομο εξασφαλίζει ποιοτική κύλιση, ενώ όταν ξεκινήσουν οι στροφές, τα ποσοστά πρόσφυσης είναι αυξημένα. Ικανοποιημένοι θα μείνετε όμως κι από τα φρένα, που ικανοποιούν σε αίσθηση κι αποτελεσματικότητα, χάρη και στην ύπαρξη δίσκων σε όλους τους τροχούς (εμπρός αεριζόμενοι).

Get it on Google Play Download on the App Store