Καινούργιο Kia Rio με μόνο 14.990 ευρώ;

Φαντάζει λες και έχει γίνει κάποιο λάθος στην τιμή που αναφέρουμε, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματική. Αυτή την στιγμή η Kia προσφέρει το νέο Rio στην τιμή των μόλις 14.990 ευρώ, μαζί με 5 χρόνια δωρεάν service και την 7ετή μεταβιβάσιμη εργοστασιακή εγγύηση.

Με το προαναφερθέν ποσό διατίθεται η πρώτη έκδοση 1.2 84 GL Instyle, απευθυνόμενη σε ένα κοινό που αναζητά ένα οικονομικό σε τιμή, αλλά μοντέρνο και αξιόπιστο αυτοκίνητο, με όλα τα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας στον εξοπλισμό του. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, φιμέ κρύσταλλα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το γνωστό ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1.197 κ.εκ., ισχύος 84 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 118 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και διαθέτει την απαιτούμενη ελαστικότητα για να κινείται σβέλτα στις αστικές διαδρομές. Σύμφωνα με την Kia το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,1 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 173 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 118 γρ./χλμ.

Στην οδήγηση εστιάζει στην ευκολία των χειρισμών, γεγονός που εκτιμάται αμέσως, αφού ενισχύει την άνεση. Το μικρό Kia κρατάει καλά και προσδίδει σιγουριά στον οδηγό του, έχει καλή ηχομόνωση, ενώ εργονομία και ορατότητα δεν προβληματίζουν.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής των 8 ιντσών με το εύχρηστο μενού. Από πλευράς κατασκευής, τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι συμπαγή και με στιβαρή συναρμογή. Οι χώροι για τους επιβάτες ικανοποιούν και με το παραπάνω, καθώς μπορούν να μεταφερθούν χωρίς πρόβλημα τέσσερα ενήλικα άτομα αναστήματος άνω του μετρίου, ενώ το πορτ μπαγκάζ είναι στα 325 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store