Το πιο φουλ αυτοκίνητο με 14.990 ευρώ

Με τις τιμές πολλών αυτοκινήτων να έχουν αυξηθεί αισθητά, οι αγοραστές καλούνται να ανεβάσουν τον προϋπολογισμό τους για την απόκτηση ενός καινούργιου μοντέλου, αλλά και να κάνουν μια πιο ενδελεχή έρευνα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια νέα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν αμέσως και για τις άκρως ανταγωνιστικές και συμφέρουσες τιμές τους, όπως είναι το ολοκαίνουργιο i20.

Το μικρό Hyundai, παρόλο που μεγάλωσε και βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς, παρέμεινε προσιτό, αφού στην αρχική του έκδοση 1.2 λτ. 84 PS Fresh κοστίζει από 12.990 ευρώ. Για όσους όμως θέλουν το κάτι παραπάνω και έχουν θέσει ως όριο τις 15.000 ευρώ, τότε η ιδανική επιλογή είναι το i20 1.0 T-GDi 100 PS Exclusive, μιας και συνδυάζει περισσότερη δύναμη και ακόμα πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Πιο αναλυτικά, εφοδιάζεται με τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματη έκτακτη πέδηση
  • Προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Αυτόματη ενεργοποίηση – σβήσιμο μεσαίας σκάλας φώτων
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού & επιλογέα ταχυτήτων
  • Πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Έγχρωμη οθόνη αφής Display Audio 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Εργοστασιακούς πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος με μπουτόν απενεργοποίησης

Μοντέρνο, ευρύχωρο και στιβαρής κατασκευής

Πέρα από την ασυναγώνιστη τιμή του, το νέο i20 ξεχωρίζει αμέσως και για το δυναμικό του σχεδιασμό εξωτερικά. Το μήκους 4.040 χλστ., πλάτους 1.775 χλστ., ύψους 1.450 χλστ. και με μεταξόνιο 2.580 χλστ. αμάξωμά του, διαθέτει αιχμηρή αισθητική, με πολύ επιθετικό εμπρός άκρο και «γραμμωμένες» πλευρικές επιφάνειες.

Μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν οι δύο ψηφιακές οθόνες, αυτές 10,25 ιντσών του πίνακα οργάνων και των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Η στιβαρή συναρμογή των διαφόρων επιμέρους επιφανειών αποτρέπει τυχόν εμφάνιση τριγμών, ακόμα και σε τραχιά οδοστρώματα, ενώ η προσοχή στην ποιότητα φαίνεται και από τον τρόπο που κλείνουν οι πόρτες. Η πολύ καλή θέση οδήγησης, η απροβλημάτιστη εργονομία και η απρόσκοπτη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, συγκαταλέγονται στα θετικά γνωρίσματα του μικρού Hyundai. Σημαντικό πλεονέκτημα που ενισχύει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, είναι οι χώροι. Τέσσερα ενήλικα άτομα θα φιλοξενηθούν αρχοντικά, έχοντας μπόλικο αέρα για πόδια, ώμους και κεφάλι. Από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας είναι και ο χώρος αποσκευών των 352 λίτρων.

Αποδοτικός κινητήρας – πολύ καλή οδική συμπεριφορά

Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας turbo 1.0 λτ. T-GDi Smartstream G ταιριάζει ιδανικά στο νέο i20, αφού έχει την απαιτούμενη δύναμη, χωρίς να είναι «λαίμαργος» σε καύσιμο. Αρχικά, κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με την ισορροπημένη λειτουργία, το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και τη γραμμική απόδοση. Το μηχανικό αυτό σύνολο των 100 ίππων στις 4.500 σ.α.λ. και με ροπή 172 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ. συνεργάζεται με ένα εύχρηστο μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Hyundai, το i20 επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 188 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 118 γρ./χλμ. (0 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Το ολοκληρωμένο προφίλ του αυτοκινήτου, συμπληρώνουν και τα πολύ καλά χαρακτηριστικά στου στο δρόμο. Το στιβαρό πλαίσιο σε συνδυασμό με τις κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις χαρίζουν σταθερότητα, χαμηλό θόρυβο κύλισης και άνεση. Στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων κινείται με σιγουριά σε σβέλτους ρυθμούς, όπως και σε διαδρομές με στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και οι αντιδράσεις του ουδέτερες. Το τιμόνι περνά πληροφόρηση και σωστό βάρος στα χέρια του οδηγού, ενώ τα φρένα με δίσκους και στους πίσω τροχούς είναι επαρκέστατα για το αμάξωμα των 1.065 κιλών.

Get it on Google Play Download on the App Store