Το οικονομικότερο «αστέρι» των 12.850 ευρώ

Τα αστικής χρήσης αυτοκίνητα και ειδικά αυτά του B-Segment (τα μικρά), βρίσκονται χρόνια τώρα ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών. Κάτι λογικό, αφού οι περισσότεροι μετακινούνται και ζουν εντός των μεγαλουπόλεων, οπότε θέλουν ευέλικτο και οικονομικό στην αγορά και στη χρήση όχημα για εξυπηρετούν τις όποιες διαδρομές ρουτίνας.

Οι επιλογές που υπάρχουν στη μικρή κατηγορία είναι πολλές, ενώ γίνονται αμέτρητες όταν προστεθούν οι διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρες. Ποιο είναι όμως το μοντέλο που πωλείται τώρα στη χαμηλότερη τιμή της «κλάσης» του; Το Mitsubishi Space Star 1.2 λτ., το οποίο εκκινεί από τις 12.850 ευρώ και προσφέρεται σε λιγότερα χρήματα και από τα μίνι μοντέλα.

Από τον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης Inform δεν λείπει κάτι το ουσιαστικό, καθώς περιλαμβάνει 6 αερόσακους, οθόνη 7 ιντσών με Navi, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες και air condition. Η δεύτερη έκδοση Inform Plus με 600 ευρώ επιπλέον (13.450 ευρώ) ενσωματώνει ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών, φιμέ πίσω τζάμια και διακόπτες χειρισμού τηλεφώνου και ηχοσυστήματος στο τιμόνι. Το πιο πλούσιο Invite στις 14.450 ευρώ διαθέτει επιπλέον 15άρες ζάντες, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, επενδύσεις piano black και διακοσμητικά τύπου ανθρακονήματος.

Σχεδιαστικά το κόμπακτ αμάξωμα του Space Star με το μήκος των 3.845 χλστ. κεντρίζει το ενδιαφέρον μπροστά με το επιθετικό του «βλέμμα», όπως αυτό σχηματίζεται από τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τη μάσκα «Dynamic Shield».

Η καμπίνα είναι πιο ήπιων τόνων και εστιάζει στην απλότητα και εργονομία. Τα σκληρά πλαστικά διαθέτουν πολύ καλή συναρμογή, οι διακόπτες βρίσκονται σε σωστές θέσεις και ο οδηγός νιώθει αμέσως οικία στο εσωτερικό του μικρού Mitsubishi. Όσον αφορά τους χώρους, παρά το κόμπακτ αμάξωμά του, είναι σε θέση να φιλοξενήσει με ικανοποιητικές ανέσεις τέσσερις επιβάτες. Μόνο άτομα άνω του μέσου όρου σε ύψος θα χρειαστεί να κάνουν παραχωρήσεις. Επίσης, το πορτ μπαγκάζ των 235 λίτρων επαρκεί για τις καθημερινές μεταφορές.

Το μικρότερο Mitsubishi κινείται από το 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.2 λτ. MIVEC μοτέρ των 71 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με τη ροπή των 102 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Σε αστικούς ρυθμούς εμφανίζει καλή ελαστικότητα και απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ. Στα ατού του είναι η χαμηλή εργοστασιακή κατανάλωση των 5,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 των 116 γρ./χλμ. (απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο).

Πέρα από την οικονομία στη χρήση, μεγάλο πλεονέκτημα του Space Star είναι η ευελιξία στη πόλη και το πόσο εύκολο είναι στους χειρισμούς. Σίγουρα δεν είναι φτιαγμένο για να προκαλεί ενθουσιασμό με τα οδηγικά του χαρίσματα, αλλά το γεγονός ότι το τιμόνι κόβει αρκετά (ακτίνα στροφής 4,6 μ.) και η μαλακή ανάρτηση θα ευχαριστήσουν όσους αναζητούν ξεκούραστες διαδρομές εντός πόλης.

Get it on Google Play Download on the App Store