Υπερ-υψηλής αντοχής αυτοκίνητο από 14.290 ευρώ

Ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν αρκεί να είναι μόνο όμορφο, εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα, οικονομικό, αποδοτικό κ.λπ, αλλά θα πρέπει να έχει και μια γερή βάση. Δηλαδή να διαθέτει ένα «δεμένο» πλαίσιο και κλωβό ασφαλείας, μέσω μιας στιβαρής δομής. Ένα άκαμπτο αμάξωμα σχετίζεται άμεσα με την άνεση και την αμεσότητα στον χειρισμό του οδηγού, καθώς και με την προστασία που παρέχει στους επιβάτες του σε περίπτωση σύγκρουσης.

H Hyundai είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει αυτοκίνητα με δικό της ατσάλι και αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα σημαντικό προσόν, για πολλούς παράγοντες. Προκειμένου να ενισχυθεί η ακαμψία του αμαξώματος, η Hyundai χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το AHSS (Advanced High Strength Steel), ένα προηγμένο χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής με ταυτόχρονη εκτεταμένη χρήση ακριβών τεχνολογιών στις συγκολλήσεις – όπως η εποξική κόλλα και το θερμό πρεσάρισμα (hot stamping). Έτσι είναι 10% ελαφρύτερος και 200% ισχυρότερος, σε σύγκριση με την κανονική πλάκα χάλυβα.

Το i20 είναι ένα από τα νέα Hyundai που κάνει χρήση τέτοιου χάλυβα και αυτό συμβάλλει με την σειρά του στην αύξηση της ακαμψίας. Άλλωστε, η στιβαρότητα του πλαισίου γίνεται αμέσως αντιληπτή και στην οδήγηση, ενώ σε συνδυασμό με τη γεροδεμένη κατασκευή και την ποιοτική κύλιση, ο οδηγός απολαμβάνει περισσότερη άνεση και σιγουριά. Και όλα αυτά «παντρεύονται» σε ένα μοντέρνο σχεδιαστικά αμάξωμα, ευρύχωρο και με πολύ καλό εξοπλισμό από την πρώτη έκδοση των μόλις 14.290 ευρώ.

Σε αυτά τα χρήματα πωλείται το 1.2 84 PS Fresh με 6 αερόσακους, αυτόματη πέδηση, προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση οδικών σημάτων ταχύτητας, air condition, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη ενεργοποίηση & σβήσιμο μεσαίας σκάλας φώτων Radio-Mp3, USB κ.λπ. Με 1.000 ευρώ επιπλέον (15.290 ευρώ), ενσωματώνει ακόμα οθόνη 8 ιντσώνψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσώνκάμερα οπισθοπορείας, εργοστασιακούς πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και φώτα LED. Όσοι θέλουν περισσότερη δύναμη τότε ο 1.000άρης turbo των 100 ίππων θα τους καλύψει πλήρως και σε τιμές που ξεκινούν από 15.490 ευρώ.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Η σιγουριά που έχει η Hyundai για το i20 (και τα υπόλοιπα μοντέλα της) επισφραγίζεται και από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα. Καλύπτει τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, διεύθυνσης, ανάρτησης, πέδησης, ηλεκτρικά, κ.λπ., ή αλλιώς «από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα».

Get it on Google Play Download on the App Store