Το αυτόματο SUV με τη χαμηλότερη τιμή

Πόσες φορές ενώ οδηγείτε και είστε κολλημένοι στην κίνηση, δεν έχετε σκεφτεί «μακάρι να είχα ένα αυτόματο αυτοκίνητο!». Πόσο μάλλον να είναι ένα πρακτικό SUV, το οποίο χάρη στο υπερυψωμένο κάθισμα διευκολύνει στην οδήγηση, αυξάνει την ορατότητα και το αίσθημα της ασφάλειας. Ο συνδυασμός «αυτόματο» και «SUV» θα πείτε ότι κοστίζει πολλά λεφτά και απευθύνεται μόνο όσους είναι πιο ευκατάστατοι οικονομικά.

Ωστόσο, το B-SUV που πωλείται στη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα προσιτό, ελκυστικό, σύγχρονο και κάνει την οδήγηση ακόμα πιο ευχάριστη. Πρόκειται για το Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 7DCT, με τιμή εκκίνησης τις 17.890 ευρώ στην πρώτη έκδοση Inmotion, με τον  εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Με 1.000 ευρώ παραπάνω, η δεύτερη έκδοση Optimum στις 18.890 ευρώ αποτελεί πιο συμφέρουσα λύση, καθώς περιλαμβάνει επιπλέον εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, cruise control, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, πίσω θύρα USB, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, φώτα ημέρας LED και φώτα θέσης LED, κ.λπ.

Πέρα από την πολύ ελκυστική του τιμή, το Stonic 1.0 T-GDI 100 7DCT ξεχωρίζει για το μοντέρνο του σχεδιασμό εξωτερικά και για το πρακτικό του εσωτερικό με τη στιβαρή συναρμογή. Επίσης, προσφέρει αρκετούς χώρους για τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών και ένα αρκετά ικανοποιητικό χώρο αποσκευών 352 λτ.

Την ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις ενισχύει και το κόμπακτ διαστάσεων αμάξωμα του Stonic (μήκος 4.140 χλστ.), ενώ οι αναρτήσεις με τη σφιχτή ρύθμιση χαρίζουν σίγουρο πάτημα σε κάθε διαδρομή. Για την κίνησή του φροντίζει το αποδοτικό 1.000άρι turbo 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο, ισχύος 100 ίππων στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το μοτέρ αυτό χαρίζει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι από 120 γρ./χλμ., που σημαίνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.  Όσον αφορά το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οι αλλαγές γίνονται ομαλά και άμεσα, είτε πλήρως αυτόματα ή με τη μετακίνηση του επιλογέα προς τα πάνω για ανέβασμα σχέσης και κάτω για κατέβασμα.

Get it on Google Play Download on the App Store