H Mercedes συνεργάζεται με τα στοιχεία της φύσης!

Ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας διακρίνεται για την αγάπη που δείχνει προς το περιβάλλον προσπαθώντας συνεχώς για ένα καλύτερο και καθαρότερο πλανήτη!

Μπορεί ο σκοπός της Mercedes να είναι η προσφορά ασφαλών και πολυτελών αυτοκινήτων για τους πελάτες της, όμως όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για αυτό, με γνώμονα παράλληλα την μέγιστη δυνατή προστασία του πλανήτη μας. Και το αποδεικνύει συνεχώς με τις πράξεις της, αλλά κυρίως με το επιχειρηματικό μοτίβο λειτουργίας της, το οποίο το εξελίσσει συνεχώς. Ήδη επέκτεινε τη συνεργασία της για πράσινη ενέργεια με την Enovos και τη Νορβηγική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Statkraft, για ηλεκτρισμό αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ηλιακές, αιολικές και υδροηλεκτρικές πηγές, είναι μια ακόμα προσπάθεια (σημαντική κιόλας) για τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ενδεικτικό της προσπάθειας που κάνει η γερμανική εταιρεία είναι πως το 2018, ήταν η πρώτη βιομηχανική πελάτης στη Γερμανία που εξασφάλισε τη μακροπρόθεσμη συνεχή λειτουργία έξι αιολικών πάρκων στη βόρεια Γερμανία μετά το τέλος της επιδότησης EEG (του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) μέσω ενός παρόμοιου σχεδίου. Οι πρώτες εγκαταστάσεις της Mercedes τροφοδοτούνται ήδη με αυτού του είδους την ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μια φιλοδοξία κι ένας στόχος!

Με την ονομασία Ambition 2039, έχει «βαφτίσει» η Mercedes την νέα «οικολογική» επιχειρηματική στρατηγική της. Μέσω του Ambition 2039, η Mercedes θα δημιουργήσει έναν ενεργειακά ουδέτερο και τεχνολογικά προηγμένο στόλο οχημάτων το 2039, έντεκα χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι ορίζει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πλάνος της Mercedes θέλει  ο μισός στόλος πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων έως και το 2030 να είναι plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα! Ο επόμενος μεγάλος στόχος της μάρκας είναι η carbon neutral παραγωγή και μάλιστα από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Τα σημεία «κλειδιά» του Ambition 2039

  • Από το 2022 όλα τα εργοστάσια της Mercedes θα χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειες (ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια).
  • Mέχρι το 2030, περισσότερο από το 50% των πωλήσεων της Mercedes θα αποτελείται από ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.
  • Μέχρι το 2039, το σύνολο του νέου στόλου επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes θα έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.
  • Mε την ολοκλήρωση του προγράμματος Ambition 2039 η Mercedes θα αποτελεί ένα 100% πράσινο brand

Get it on Google Play Download on the App Store