Αυτό είναι το πιο οικονομικό EV SUV των 25.440 ευρώ

Τα 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχώς πληθαίνουν προς όλες τις κατηγορίες και οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές. Παράλληλα μέσω του ενισχυμένου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το όφελος είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού το συνολικό ποσό επιδότησης αγγίζει έως τις 8.000 ευρώ.

Ποιο είναι όμως τώρα στη δημοφιλή κατηγορία των SUV, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα; Με κόστος απόκτησης που βρίσκεται κοντά με ένα αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης, πωλείται τώρα το Kia e-Soul, από 25.440 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης των 3.000 ευρώ και της κρατικής επιδότησης των 8.000 ευρώ. Στα χρήματα αυτά διατίθεται η έκδοση 136 PS Premium Mid Range, συνοδευόμενη με τον εξής πλήρη εξοπλισμό: 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, οθόνη αφής 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, έξυπνο κλειδί, φώτα Full LED, φώτα ομίχλης, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Soul αποδίδει 136 ίππους στις 2.600-8.000 σ.α.λ. και πολύ ροπή 395 Nm στις 0-2.400 σ.α.λ. Η ενέργεια αντλείται από την μπαταρία ιόντων λιθίου των 39,2 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 407 χλμ. στην πόλη και 276 χλμ. μεικτή, με κατανάλωση 10,9 και 15,6 kWh/100 χλμ. αντίστοιχα. Η φόρτιση (0-100%) διαρκεί 6 ώρες και 10 λεπτά σε wallbox ή 42 λεπτά (από 20-80%) σε ταχυφορτιστή 100 kW DC. Επίσης, το Kia e-Soul επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 157 χλμ./ώρα.

Στην οδήγηση το ηλεκτρικό μικρό SUV ξεχωρίζει αμέσως για την υψηλή άνεση που προσφέρουν παρέχουν οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) με τη μαλακή ρύθμιση. Ο οδηγός του θα εκτιμήσει ακόμα την αθόρυβη λειτουργία και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ εύκολο στους χειρισμούς και ευέλικτο (μήκος 4.195 χλστ.).

Θετικά είναι τα χαρακτηριστικά και στο εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν οι πολλές καμπύλες επιφάνειες και τα στρογγυλά σχήματα. Η ποιότητα κατασκευής είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και σε αυτό συμβάλλουν τα μαλακά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το ταμπλό, καθώς και η στιβαρή συναρμογή. Επιπλέον, η καμπίνα του e-Soul είναι σε θέση να φιλοξενήσει πολύ εύκολα τέσσερις ενήλικους επιβάτες και έναν ακόμα χωρίς πολύ στρίμωγμα, χάρη και στο χαμηλό κεντρικό τούνελ. Για τις αποσκευές, τα 315 λίτρα ικανοποιούν.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store