Mercedes-Benz: Ηγέτης και στην ηλεκτροκίνηση!

Για καθετί καινούργιο και ριζοσπαστικό που μπαίνει στη ζωή μας, απαιτείται να υπάρχει κάποιος που θα ηγηθεί αυτής της μεγάλης αλλαγής. Μια νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό στον κλάδο της αυτοκίνησης, είναι η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια δίνει μια συνεχή μάχη για να είναι έγκαιρα έτοιμη για τη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση. Μια κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία ηγείται αυτής της αλλαγής και δεν είναι άλλη από τη Mercedes-Benz. Ο γερμανικός κολοσσός έχει βάλει στόχο στο άμεσο μέλλον να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακά του, προσφέροντας στο ευρύ κοινό μια τεράστια και πρωτίστως ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, με την ονομασία EQ.

Η σειρά αυτή περιλαμβάνει τα SUV EQA, ΕQB κι EQC όπως επίσης και το πολυμορφικό EQV, ενώ στην κορυφή της γκάμας συναντάμε τα μοναδικά saloon ΕQE και EQS. Διαφορετικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, με κοινή συνισταμένη την αδιαμφισβήτητη πολυτέλεια, συνδυαστικά με την τεχνολογία αιχμής και τις υψηλές επιδόσεις με τους μηδενικούς ρύπους! Στο σύνολό τους όλα αυτά απεικονίζουν τέλεια τη νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας της γερμανικής μάρκας, η οποία συνοψίζεται στο μότο «Lead in Electric», με δυο μοντέλα να οδηγούν τη Mercedes στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης. Αυτά είναι τα δυο ηλεκτρικά SUV, η EQA και η EQB. Ας τα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

Mercedes EQA

Η Mercedes EQA μπορεί να βασίζεται στην GLA, όμως οι απαραίτητες προσθήκες που επιβάλλει η ηλεκτρική της υπόσταση τονίζουν τον κομψό και φουτουριστικό χαρακτήρα της. Όπως για παράδειγμα το συμπαγές πάνελ στη θέση της μάσκας, οι full LED προβολείς που κάνουν τη νύχτα μέρα, οι αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου και τέλος, οι μπλε λεπτομέρειες που συνοδεύουν κάθε μοντέλο της σειράς EQ. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται η πολυτελής και high-tech καμπίνα της EQA. Οι δυο οθόνες (infotainment & πίνακας οργάνων) για την πληροφόρηση του οδηγού ενισχύουν το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου και μπορούν να φτάσουν έως και τις 10,25 ίντσες η κάθε μία! Η μοντέρνα σχεδίαση, η ανώτερη ποιότητα, η υψηλή τεχνολογία και ο διαισθητικός χειρισμός είναι μερικά ακόμα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της EQA.

Πέρα από τα παραπάνω, στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Mercedes EQA ανήκει και η γκάμα ηλεκτροκινητήρων που τη συνοδεύουν. Στην βάση συναντάμε την EQA 250 με ισχύ 190 ίππων και ροπή 375 Nm, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυτή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, μιας και απαιτούνται 17,7 kWh/100 χλμ., με τη συνολική αυτονομία με μία φόρτιση να ανέρχεται στα 426 χλμ. Για όσους θέλουν λίγη παραπάνω δύναμη, υπάρχουν δυο ακόμα εκδόσεις: οι EQA 300 & 400 4MATIC, με ισχύ 228 και 292 ίππων αντίστοιχα.

Mercedes EQB

Η νέα προσθήκη στην γκάμα των EQ με SUV αμάξωμα, είναι η Mercedes EQB. Οι παραγγελίες άνοιξαν και στην ελληνική αγορά, για τις εκδόσεις EQB 300 και EQB 350, ισχύος 228 και 292 ίππων αντίστοιχα. Αμφότερες εξοπλίζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, με τον κάθε άξονα να έχει κι έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία 66,5 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 419 χιλιόμετρων.

Από την πρώτη ματιά θα γοητευτείτε από το μυώδες κι όμορφο συνάμα παρουσιαστικό της, με κύρια γνωρίσματα το μαύρο πάνελ της μάσκας με το αστέρι στο κέντρο, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, αλλά και τους μυώδεις προφυλακτήρες. Κι όλα αυτά συνδυάζονται και μια ευρύχωρη, ποιοτική και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Ο δε χώρος αποσκευών στην πενταθέσια Mercedes EQB βρίσκεται στα 495 έως 1.710 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα), ενώ στην 7θέσια προσφέρονται 465 και 1.620 λίτρα αντίστοιχα. Το εσωτερικό πέρα από την άνεση, διακρίνεται και με την τεχνολογία που ενσωματώνει. Τα πλέον αξιοσημείωτα στοιχεία είναι οι δυο οθόνες με διάσταση 10,25 ίντσες για το ΜΒUX σύστημα infotainment, όπως και η εφαρμογή Έξυπνης Πλοήγησης που υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία φόρτισης, ακόμα και τις καιρικές συνθήκες!

Οι υπηρεσίες eServices της Mercedes κάνουν ευκολότερη τη συμβίωση!

Η Mercedes ως ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, παρέχει ακόμα μια σειρά υπηρεσιών που στοχεύουν να διευκολύνουν την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να κάνουν πιο εύκολη τη συμβίωση με αυτό. Όλα αυτά προσφέρονται με την «ομπρέλα» υπηρεσιών eServices και μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Elpedison.

Οι δύο εταιρείες έχουν εκπονήσει το πρόγραμμα Drive Green Welcome, με το οποίο ο υποψήφιος κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Mercedes απολαμβάνει μια σειρά προνομίων. Πρώτη και κύρια, είναι πως μέσω του Drive Green Welcome, επιδοτείται κατά 1.500 ευρώ η αγορά ενός Wallbox! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς συμβούλους της Elpedison, έτσι ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος. Επιπλέον, η Mercedes-Benz προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου εγκατάστασης, τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Στη διάθεσή σας είναι όμως και το πρόγραμμα Drive Green Electricity, που σας εξασφαλίζει δωρεάν kWh για τη φόρτιση του ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματός σας, στο σπίτι. Κερασάκι στην τούρτα είναι η παροχή δωρεάν φόρτισης, αξίας 150 ευρώ για κάθε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για χρήση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, μέσω του δικτύου Mercedes me Charge. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη ψηφιακή υπηρεσία μέσω του Mercedes me Portal και να αποκτήσετε άμεσα εύκολη και πρακτική πρόσβαση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, με ενιαίες και σταθερές χρεώσεις. Στο δίκτυο δημόσιας φόρτισης του Mercedes me Charge συμπεριλαμβάνονται 79 σταθμοί φόρτισης στην Ελλάδα και περισσότεροι από 175.000 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήρθε το νέο και φθηνότερο υβριδικό της αγοράς
Ήρθε το νέο και φθηνότερο υβριδικό της αγοράς …
Το ευφυές φουλ υβριδικό των 23.750 ευρώ
Το ευφυές φουλ υβριδικό των 23.750 ευρώ
Το Fiat 500e είναι η πριμαντόνα της πόλης
Το Fiat 500e είναι η πριμαντόνα της πόλης
Ποιο είναι το πιο «εξηλεκτρισμένο» μικρομεσαίο SUV;
Ποιο είναι το πιο «εξηλεκτρισμένο» μικρομεσαίο SUV; …
Το πιο οικονομικό Full Hybrid SUV των 22.020 ευρώ
Το πιο οικονομικό Full Hybrid SUV των 22.020 ευρώ
Très «εκονομίκ» το νέο Renault Clio Hybrid 140 PS
Très «εκονομίκ» το νέο Renault Clio Hybrid 140 PS
Άφταστο σε τιμή το Toyota Corolla Hybrid
Άφταστο σε τιμή το Toyota Corolla Hybrid
Hyundai Kona Hybrid για βενζίνη με το σταγονόμετρο!
Hyundai Kona Hybrid για βενζίνη με το σταγονόμετρο!
Το πιο προσιτό premium EV SUV σε τιμή βενζίνης
Το πιο προσιτό premium EV SUV σε τιμή βενζίνης
Νέο Mazda2 Hybrid με τιμή από 18.692 ευρώ
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσο κάνουν τα Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές της αστεράτης νέας Mercedes-Benz GLC
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέα έκδοση VW ID.3 Prime Pro S (+τιμή)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Διαθέσιμη η «χιλιομετροφάγος» Alfa Romeo Tonale
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Nissan Qashqai 1.5 e-Power 190 PS
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Τιμές και εξοπλισμοί του νέου Kia XCeed
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ελληνική πρεμιέρα για την Alfa Romeo Tonale
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές της νέας BMW Σειρά 3 στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές και οι εξοπλισμοί του νέου Kia Niro
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Honda Civic στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store