Ήρθε το νέο λαμπρό αστέρι των SUV!

Η σύγχρονη γενιά οδηγών έχει τη δυνατότητα να οδηγεί μοναδικά αυτοκίνητα με εμβληματική σχεδίαση και πλήθος τεχνολογιών, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά τόσο την ασφάλεια κατά την οδήγηση, όσο και την οικονομία! Αυτό προκύπτει τόσο με τους νέους κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί, αλλά και με την ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Η τελευταία προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλά και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, συνδυασμός που θωρακίζει περαιτέρω την τσέπη.

Η Mercedes παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο της μοντέλο, που παρέχει σε αφθονία όλα τα παραπάνω. Αυτό το νέο αστέρι, είναι η τεχνολογικά προηγμένη, αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQA! Το νέο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής μάρκας ξεχωρίζει με την δυναμική του σχεδίαση, την τεχνολογία που ενσωματώνει, αλλά και με την άφθονη πολυτέλειά του. H νέα Mercedes EQA είναι διαθέσιμη στην έκδοση EQA 250, με λιανική τιμή προ φόρων που ξεκινάει από τα 39.992 ευρώ. Με το πρόγραμμα ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, η ΕQA κοστίζει (μετά τους φόρους) 43.591 ευρώ και προσφέρεται με πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 7 αερόσακους, προηγμένο σύστημα φωτισμού με προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive Highbeam Assist, σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, Active Brake Assist, Cruise Control με Speed Limiter, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.α. Πλούσια εξοπλισμένη είναι κι η καμπίνα που ενσωματώνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX με 2 οθόνες 7 ιντσών, με κάμερα οπισθοπορείας, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, φωτεινή λωρίδα LED κι άλλα πολλά!

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει η έκδοση Edition 1,  με επιπλέον κόστος 9.322,32 ευρώ και τα παρακάτω στοιχεία:

  • Πακέτο Advanced
  • Γραμμή εξοπλισμού Electric Art
  • Θερμομονωτικά σκούρα φιμέ κρύσταλλα
  • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα
  • Δέρμα “neva grey” με” CYBER CUT blue”
  • Ράγες οροφής σε μαύρο χρώμα
  • Πακέτο AMG
  • Ζάντες 20 ιντσών AMG πολλαπλών ακτίνων
  • Βελούδινα πατάκια

Εμβληματική σχεδίαση!

Η φουτουριστική Mercedes EQA  βασίζεται στη γνωστή μας GLA. Όμως, τα δύο αυτοκίνητα εμφανίζουν πολλές διαφορές σε σχεδιασμό και τεχνολογία. Μπροστά διακρίνεται η ενιαία μάσκα με το συμπαγές πάνελ, αλλά κι ο διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρας. Όμως το πλέον εντυπωσιακό κομμάτι είναι τα full LED φωτιστικά σώματα. Πίσω θα σας ενθουσιάσει η LED λωρίδα που ενώνει τα φώτα, προσθέτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο επιπλέον πολυτέλεια στο αμάξωμα της EQA. Το οπτικό πακέτο συμπληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου αεροδυναμικής σχεδίασης, αλλά και με τις μπλε λεπτομέρειες που κάθε ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes ενσωματώνει. Παράλληλα, ο σχεδιασμός της Mercedes EQA ξεχωρίζει και για το χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, στο Cd 0,28.

Υπέροχα πολυτελής καμπίνα!

Όπως κάθε μοντέλο της Mercedes, έτσι κι η EQA δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρεται με άφθονη πολυτέλεια. Με το που θα βολευτείτε στο αναπαυτικό κάθισμα, το βλέμμα σας θα επικεντρωθεί στην οθόνη του MBUX, αλλά και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 7 ιντσών. Αν θέλετε το κάτι παραπάνω, στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμες οι μεγαλύτερης διάστασης οθόνες των 10,25 ιντσών εκάστη. Επίσης προαιρετικά, ο χώρος του ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό μπορεί να εξοπλιστεί με οπτικές ίνες, που χαρίζουν μια μοναδικά high tech εμφάνιση. Αυτό που θα σας ενθουσιάσει επίσης είναι η «πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη». Μέσω αυτής της προηγμένης τεχνολογίας, το σύστημα είναι σε θέση να σχεδιάσει την ταχύτερη διαδρομή με σημεία φόρτισης, ενώ μπορεί να προσαρμόζεται στις κυκλοφοριακές συνθήκες, ώστε να χαράξει τη διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος ή αυτή με τους περισσότερους φορτιστές. Επιπλέον, με το «Mercedes me charge», οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο 450.000 σημείων φόρτισης σε 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου Ionity.

Προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης

Σε ότι αφορά την ηλεκτρική καρδιά της Mercedes EQA, στην έκδοση EQA 250, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 190 ίππους και ροπή 375 Nm. Δύναμη που οδηγείται στον εμπρόσθιο άξονα μέσω του του αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης. Έτσι η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Πολύ καλές επιδόσεις, οι οποίες συνδυάζονται με εξαιρετική μέση κατανάλωση, μόλις 17,7 kWh/100 χλμ., με τη συνολική αυτονομία με μία φόρτιση να ανέρχεται στα 426 χλμ. Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία χωρητικότητας 66,5 kWh. Αυτή φορτίζει με εναλλασσόμενο ρεύμα σε λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC), με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, σε ένα wallbox ή σταθμό. Με το βασικό σύστημα συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε περίπου 30 λεπτά έως και το 80% της συνολικής της χωρητικότητας.

Ευφυή συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Στο βασικό εξοπλισμό της EQA περιλαμβάνονται το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και η ενεργή υποβοήθηση πέδησης. Επιπρόσθετα, οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης και τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα. Επίσης, υπάρχει και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Η EQA είναι εξαιρετικά θωρακισμένη και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Βασισμένη στη στιβαρή δομή της GLA, το αμάξωμα της EQA προσαρμόστηκε ειδικά για να αντεπεξέρχεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store