Υβριδικό και αυτόματο με 14.600 ευρώ

Τι αναζητά ο υποψήφιος κάτοχος ενός νέου αυτοκινήτου; Να αποκτήσει ένα μοντέλο που θα καταναλώνει το ελάχιστο δυνατό, θα του διευκολύνει την καθημερινότητα, θα ευχαριστιέται να το οδηγεί και παράλληλα να μην τον ξετινάξει οικονομικά για να το αποκτήσει.

Η νέα πραγματικότητα στην αυτοκίνηση θέλει η οικονομία καυσίμου να προκύπτει με το συνδυασμό χαμηλού κυβισμού κινητήρα και υβριδικής τεχνολογίας. Κι αυτομάτως σκέφτεστε εσείς, και δικαίως, ότι ένα αυτοκίνητο με τέτοια τεχνολογία θα κοστίζει! Όχι στην περίπτωση της Suzuki, η οποία έχει ενσωματώσει τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο δημοφιλές Swift, ενώ το προσφέρει σε άκρως προσιτές τιμές. Πρόσφατα μάλιστα το φρεσκάρισε εξωτερικά στα σημεία, αλλά το κυριότερο, υλοποίησε αναβαθμίσεις στον κινητήρα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία. Εμείς θα εξετάσουμε την βασική έκδοση GL η οποία κινείται από τον 1.200άρη κινητήρα των 83 ίππων, με τιμή από 13.190 ευρώ. Με το αυτόματο κιβώτιο CVT που σας λύνει τα χέρια στο σταμάτα-ξεκίνα της πόλης, κοστίζει από 14.600 ευρώ. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηχοσύστημα, air condition, adaptive cruise control και αυτόματη λειτουργία φώτων.

Με μερικά χρήματα παραπάνω και συνδυαστικά με το τρέχον όφελος Hybrid For U, αξίζει να δείτε την έκδοση GL+, η οποία με χειροκίνητο κιβώτιο ξεκινάει από τα 14.640 ευρώ, ενώ με το CVT κοστίζει από 16.060 και προσφέρει επιπλέον εξοπλιστικά στοιχεία όπως:

  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα
  • Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor)
  • Σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert)
  • Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Χαμηλή κατανάλωση και σπιρτάδα

Ο αποδοτικός και ήπια υβριδικός κινητήρας του ανανεωμένου Suzuki Swift, 1.2 λτ. Dualjet ενσωματώνει μια ηλεκτρογεννήτρια ISG και μια αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 10 Ah. To 12V Mild hybrid σύστημα βοηθά τον κινητήρα στην εκκίνηση και στην επιτάχυνση, μέσω της παροχής επιπλέον στιγμιαίας δύναμης 2,6 ίππων. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως η ηλεκτρογεννήτρια επιτρέπει την αθόρυβη και ομαλή επανεκκίνηση του κινητήρα (Auto Start Stop), με τη μπαταρία της να φορτίζεται αυτόματα, κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού. Όμως το κύριο μέλημα των Ιαπώνων μηχανικών ήταν ο κινητήρας να προσφέρει εκτός από οικονομία καυσίμου, εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους. Και το κατάφεραν και με το παραπάνω!

Η ισχύς φτάνει τους 83 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και η ροπή τα 107 Nm, που είναι διαθέσιμα από τις 2.800 σ.α.λ. Στην επιλογή μας, η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου CVT, που εξασφαλίζει απρόσκοπτες αλλαγές, αλλά και ιδιαίτερη ευκολία στις αστικές μετακινήσεις! Το εν λόγω σύνολο ξεχωρίζει με την σβέλτη και γραμμική επιτάχυνση, χαρακτηριστικό που λατρεύει ο οδηγός, είτε εντός, είτε κι εκτός πόλης. Το υβριδικό Swift επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα, με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στα 5,1 λτ./100 χλμ.! Οι εκπομπές CO2 είναι 115 – 117 γρ./χλμ., νούμερα που εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ο οδηγός στο επίκεντρο!

Το Suzuki Swift από την αρχή της καριέρας του ξεχώριζε για τον fun to drive χαρακτήρα του! Κάτι που παραμένει και στο ανανεωμένο Swift Hybrid, το οποίο βάζει τον οδηγό στο επίκεντρο. Σε αυτό συμβάλλουν η ελαφριά, αλλά με πολύ καλή ακαμψία πλατφόρμα και οι αναρτήσεις με την σφιχτή ρύθμιση. Γενικότερα το Swift αποδεικνύεται ένας άριστος συνεργάτης στη μάχη της καθημερινότητας, αλλά κι εξαιρετικό σε σβέλτες αποδράσεις, όταν ο οδηγός θέλει να νιώσει λίγη από τη χαρά της σπορ οδήγησης.

Σπορτίφ εσωτερικό με καλούς χώρους

Στην καμπίνα του Swift με τον σπορτίφ σχεδιασμό ξεχωρίζει το τριάκτινο μικρής διαμέτρου τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, τα δύο κυκλικά όργανα με την οθόνη 4,2 ιντσών ανάμεσα σε αυτά και οι στρογγυλοί κεντρικοί αεραγωγοί. Όσοι επιλέξετε την έκδοση GL+ θα έχετε στη διάθεσή σας και την οθόνη αφής των 7 ιντσών! Σε επίπεδο χώρων, το Swift είναι σε θέση να μεταφέρει στο πίσω κάθισμα δύο ενήλικα άτομα, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Για τις αποσκευές, τα 265 λτ. επαρκούν για τις καθημερινές ανάγκες σας, αλλά και για μια εκδρομή.

Get it on Google Play Download on the App Store