Άφθονο αυτοκίνητο με τιμή «χάρισμα» 22.500 ευρώ

Σε όλους αρέσει να απολαμβάνουν μεγάλες ανέσεις στο αυτοκίνητο και να μη στριμώχνονται για να χωρέσουν, τόσο αυτοί μαζί με άλλους επιβάτες, όσο και οι αποσκευές τους. Παράλληλα ένα πληθωρικό σε διαστάσεις μοντέλο είναι και πιο «χορταστικό» στο μάτι, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει περισσότερο κύρος και πολυτέλεια στον οδηγό του. Αν όλα αυτά συνδυάζονται με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό και με μια χαμηλή τιμή, τότε πρόκειται για τον ιδανικό συνδυασμό.

Αυτά και πολλά ακόμα προσφέρει η νέα Skoda Octavia Grand Coupe 1.0 TSI Ambition, στη χαρισματική τιμή των μόλις 22.500 ευρώ. Ποσό που είναι το χαμηλότερο της αγοράς, από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο διατίθεται στη μεσαία κατηγορία (συμπεριλαμβανομένων των SUV). Παρότι πρόκειται για την αρχική έκδοση με τη μικρότερη τιμή, συνοδεύεται με ένα πλήρες «πακέτο» εξοπλισμού. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αισθητήρα βροχής και φώτων, επιλογή προφίλ οδήγησης και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω.

Ο βασικός και γνωστός 1.000άρης 3κύλινδρος turbo κινητήρας έχει ισχύ 110 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 202 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 117 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο δακτύλιο.

Εκτός από τη χαμηλή της τιμή και όλες τις ανέσεις, η νέα Octavia Grand Coupe ξεχωρίζει ακόμα για το δυναμικού σχεδιασμού αμάξωμα των 4,7 μ. μήκους. Επιπλέον διακρίνεται για το μοντέρνο, πολύ καλής ποιότητας και ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 5 άτομα με όλες τις αποσκευές. στο τεράστιο πορτ μπαγκάζ των 600 λίτρων. Τέλος, το μεσαίο Skoda παρουσιάζει πολύ καλή οδική συμπεριφορά και παρέχει υψηλά επίπεδα ασφαλείας, σε όποια διαδρομή και να βρεθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store