Με 18.900 ευρώ έχεις σβέλτο και άνετο αυτοκίνητο

Οι τομείς που εξετάζει κανείς όταν πάει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο είναι πολλοί, μεταξύ αυτών και οι χώροι. Ειδικά όταν πρόκειται για οικογενειακό μοντέλο, τότε βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων. Κάθε επιπλέον εκατοστό στην καμπίνα και λίτρο στο πορτ μπαγκάζ μετράει, αφού είναι πολύτιμα όταν χρειαστεί να μετακινηθεί όλη η φαμίλια μαζί με τα μπαγκάζια.

Μια ιδιαίτερα συμφέρουσα πρόταση στα μικρομεσαία χάτσμπακ με χαμηλή τιμή, πλούσιο εξοπλισμό και άπλα χώρων, είναι το Skoda Scala. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 18.500 ευρώ στην αρχική έκδοση 1.0 TSI 95 PS Ambition, όμως με μόλις 400 ευρώ παραπάνω προσφέρεται με τους 110 ίππους και σίγουρα είναι προτιμότερο. Ας δούμε αρχικά τι περιλαμβάνει στάνταρ: 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης διατήρησης λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, φώτα LED εμπρός – πίσω, προβολείς ομίχλης, air condition, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8,0 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου.

Ο γνωστός και αποδοτικός 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 TSI με τους 110 ίππους και τα 200 Nm ροπής ταιριάζει κατάλληλα στο αμάξωμα των 4.362 χλστ. μήκους και βάρους 1.148 κιλών. Διακρίνεται αμέσως και για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία, το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, τη δύναμή του στις μεσαίες στροφές και την ευκολία του να φτάνει χωρίς δισταγμούς την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skoda και με τη συνδρομή του χειροκίνητου κιβωτίου των 6 ταχυτήτων, το Scala επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 199 χλμ./ώρα. Επίσης, η εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 119 γρ./χλμ. (0 τέλη κυκλοφορίας).

Στα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου ανήκουν ακόμα η άνεση στο δρόμο και η ασφάλεια που αποπνέει. Το μικρομεσαίο 5θυρο Skoda εντυπωσιάζει πρωτίστως με το χαμηλό θόρυβο κύλισης και το αποτελεσματικό φιλτράρισμα των διαφόρων ανωμαλιών του οδοστρώματος. Παράλληλα είναι εύκολο στους χειρισμούς και είναι σε θέση να ταξιδεύει ξεκούραστα τους επιβάτες του. Στις ευθείες των εθνικών οδών εμφανίζεται πολύ σταθερό, χάρη και στο μακρύ μεταξόνιο των 2.649 χλστ. Εξίσου ασφαλές είναι και σε δρόμους με στροφές, όπου σε κάθε περίπτωση οι αντιδράσεις του είναι ήπιες και ελεγχόμενες.

Μεγάλο ατού του Scala είναι βέβαια και οι χώροι. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν άφθονο αέρα για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 467 λίτρων. Μαζί με την πολύ καλή ποιότητα που ενισχύουν τα μαλακά υλικά στο ταμπλό, την προσεγμένη συναρμογή και το φινίρισμα, το εσωτερικό του Scala θα καλύψει με το παραπάνω τις όποιες ανάγκες.

Δείτε εδώ δεκάδες ηλεκτρικά ποδήλατα και scooters!

Get it on Google Play Download on the App Store